A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Első interjúi után levette műsorról Apáti-Tóth Katát a Duna tévé

Vágólapra másolva!
Apáti-Tóth Kata a Nap-kelte után érkezett vissza a Duna tévéhez, de a hétfőn indult reggeli műsor után meg is váltak tőle arra hivatkozva, hogy túl keményen kérdezte Szijjártó Pétert és Mesterházy Attilát.
Vágólapra másolva!

Hétfőn indult a Duna tévé reggeli műsora, a Hattól nyolcig. Apáti-Tóth Kata vendégei Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője és Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője voltak, de műsorvezető nem bánt kesztyűs kézzel a vendégekkel: lapunk egy volt dolgozótól úgy tudja, hogy a műsor után hangos viták is voltak a székházban.

Herczeg Dóra, a Duna Televízió szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy Apáti-Tóth Kata egy adás után lekerül a képernyőről. "Stílusa nem illeszkedett a Duna Televízió új reggeli műsora, a Hattól nyolcig profiljába, ez a műsor nem azért indult, hogy a vendég és a néző úgy kezdje a napját, hogy az ügyészségen érzi magát. A Duna Televízióban nem megszokott, hogy az interjúalany minden mondatába belevágunk, és ezt nem is kívánjuk bevezetni. Fontosnak tartjuk, hogy műsorvezetőink ne bántsák meg a riportalanyt, és azokat sem, akik rokonszenveznek vele. A Hattól nyolcig nem egy politikai hírháttér műsor, ha vendégünk egy politikus, akkor nem az a célunk, hogy vitázzunk vele és belefojtsuk a szót. A műsorszerkesztési elvünk, hogy a parlamenti pártok képviselői egyaránt otthon érezzék magukat a stúdiónkban. Apáti-Tóth Kata nem vezeti többet a Hattól nyolcig adásait. Ez nem politikai kérdés, a műsorvezetőt nem alkalmaztuk, a mai egy próbaadás volt, azonban ő nem azt a hangulatot képviselte, amit mi nézőink és vendégeink felé sugározni szeretnénk. Ennek ellenére semmi akadálya annak, hogy esetleg egy másik műsorban próbálja ki magát" - foglalta össze a döntés okát a szóvivő.

Lapunk elérte a műsorvezetőt is, ő elmondta, hogy erről a döntésről őt hivatalosan, írásban nem értesítették, így a szerződése szerint fog eljárni, az abban leírtakat tekinti hivatalosnak. "A hivatalos beosztási rendet tartom be, míg nem kapok írásbeli felszólítást, tájékoztatást" - mondta Apáti-Tóth Kata, aki elvileg szerdán lenne a műsorban.

Az újságíró 2002 és 2005 közt a Duna tévének dolgozott, majd átigazolt szeptemberben az Echo tévéhez. Innen 2006 szeptemberében távozott, a stop.hu-nál helyezkedett el, a Független Hírügynökség alkalmazta. A Nap-kelte jött, 2007 nyarától a Kereszttűz-ben kérdezett, majd 2008 elejétől alkalmazta őt a produkció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!