Árpa Attila: Szomorú, hogy az RTL előveszi a Való Világot

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub valóságshow-jának egykori producere szerint kényelmes, de drága utat választott a csatorna a magasabb nézettség elérése végett.
Vágólapra másolva!

Árpa Attila szerint a magyarországi televíziós piac rossz irányba fejlődött az elmúlt években, de ez nem lokális jelenség, sok országban ez történik. "A színvonal a béka feneke alá csúszik a kereskedelmi tévéknél. Más országokban viszont van olyan erős közszolgálati média, ami ezt ellensúlyozza, kompenzálja, itthon nincs" - vélte.

A Való Világ egykori producere, akinek 2003-ban, a második - több botrányt, így nagyon erős nézettséget szállító - széria elején mondott fel az RTL Klub, már nem büszke a valóságshow-ra, amely létrejöttén sokat dolgozott. "A Való Világ-ot én azért szerettem csinálni, mert hatalmas kihívás volt a veretlen Big Brother-t legyőzni, saját ötletekkel, saját eszközökkel. 150 emberes stáb dolgozott ezen, sikerült nyerni: erre vagyok büszke, nem a műfajra" - válaszolta az [origo] kérdésére.

Árpa szerint ő is megváltozott nyolc év alatt, így másképp látja az akkori, nézettségi sikereket. Kereskedelmi szempontból logikusnak, érthetőnek tartja, hogy az RTL Klub előveszi a formátumot, de ezt szomorúnak találja: "Nagyon jó lesz a nézettsége, de akkor is szánalmas siker lesz. Az a baj, hogy nem tudtak semmi újjal előrukkolni az elmúlt nyolc évben. Mert mi újat vettek elő: Benkőt, Győzikét? A kényelmes és nagyon drága utat választja most az RTL Klub. Persze biztos lesznek újítások a Való Világ-ban, hogy ezek milyenek lesznek, engem nem érdekelnek. Én más a harmadikat sem néztem, sőt, a második végét se nagyon."

Miközben a filmezés felé fordult, továbbra is tanácsadóként dolgozik a Tv2-nél. Árpa a külföldi produkciók magyarországi forgatásainak szervezésében is részt vesz, szeptember közepén pedig Mészáros Márta rendezésében színpadra áll a Cabiria éjszakái című darabban, a Karinthy Színházban. Egy Romániában forgó amerikai filmben lesz dolga hamarosan, majd ősszel egy magyar játékfilm következik - erről csak annyit mondott, hogy rétegfilmről van szó, de legalább főszerepet kapott.

Érdekes vagy pocsék tévéműsort, idegesítő, netán ragyogó reklámot látott? Kérdése, aggodalma, sztorija van? Írja meg nekünk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!