Visszatérhet valamikor a Telesporthoz Szántó Dávid és Egri Viktor

Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió közlése szerint a távozó sportriporterek bármikor visszatérhetnek a Telesport szerkesztőségébe. Egri pár hete már a Digi TV-nél dolgozik, Szántó Dávid pedig november közepén hagyja ott az MTV-t.
Vágólapra másolva!

Közleményben reagált az MTV a Blikk azon állítására, miszerint a rossz hangulat miatt ment volna el Szántó Dávid és Egri Viktor a Telesport-tól. A közlés szerint a főszerkesztő, Schulek Csaba is megérti és elfogadja, hogy volt munkatársai új kihívásokat, új lehetőségeket keresnek.

"Távozásuknak lehetett anyagi oka is, ezt nem tagadom, hiszen a köztelevízió soha nem fog tudni versenyezni a tőkeerős kereskedelmi tévékkel. Büszke vagyok arra, hogy mint a legjelentősebb magyar sportriporterek döntő többsége, Egri Viktor és Szántó Dávid is a Telesport szerkesztőségében kezdték pályafutásukat. Bár mindkettejükkel számoltam a nyári olimpiára utazó csapatban, elfogadtam a döntésüket, és folytatjuk az új, ma még ismeretlen, de nagyon tehetséges sportriporterek kinevelését. Szerencsére Viktor és Dávid is olyan időszakban távozott, amikor éppen nincsenek nagy sportesemények, pontosan tudták, hogy így az időzítéssel nem hozzák kellemetlen helyzetbe kollégáikat" - nyilatkozta.

Az MTV anyagi okokból nem közvetít jelentősebb, jobb nézettséget vonzó sporteseményeket (Forma 1, profi boksz, futball BL), a magyar válogatott mérkőzések és a bajnokik jogai is más csatornáknál vannak, így majdnem két évet kellett volna várniuk Egrinek és Szántónak, hogy 2012 nyarán labdarúgó Eb-ről és olimpiáról közvetítsenek. Az [origo] információi szerint a tévések jó ajánlatokat kaptak más csatornáktól (Egri a Digi Sporthoz került, Szántó még egy hónapig az MTV-nél van), és nem elégítette ki őket, hogy napi pár percben sporthíreket olvassanak fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!