Remek évük lesz az RTL Klub és a Tv2 külföldi tulajdonosainak

Vágólapra másolva!
A reklámbevételek növekedésének köszönhetően majdnem ötven százalékkal nőtt a luxemburgi székhelyű RTL-csoport profitja a harmadik negyedévben. Európa legnagyobb kereskedelmi televíziójának keddi közlése szerint jól indult a negyedik negyedév is, így az év egészében várható eredmények jócskán felülmúlják a tavalyit.
Vágólapra másolva!

A kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITA) 133 millió euróra emelkedett, a bevétel 8,8 százalékkal 1,16 milliárd euróra nőtt elsősorban a németországi, franciaországi és a hollandiai piac teljesített jól. Tavaly az EBITA 17,6 százalékkal 755 millió euróra csökkent, a bevétel 6,3 százalékkal 5,4 milliárd euróra mérséklődött. A luxemburgi székhelyű RTL Group SA 90,5 százalékban a német Bertelsmann csoporthoz tartozik, és tíz európai országban összesen 39 tévécsatornát és 32 rádióállomást működtet.

Jó eredményekről számol be néhány napja az RTL fő versenytársa, a Tv2 tulajdonosa, a ProSiebenSat.1 is: július és szeptember között 32 millió euró adózott eredményre tett szert, miközben egy évvel korábban még 10,7 millió euró veszteséget kellett elkönyvelnie. Bevétele 12 százalékkal, 627 millió euróra emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!