Doktor House gyengélkedik, stabil a Castle

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban hagyományosan ebben az időszakban, április-május környékén rendelik meg az új évadokat azokból a sorozatokból, amelyeket folytatni kívánnak szeptemberben. A rajongók részéről sokszor nagy ilyenkor az izgalom, hisz nem minden széria esetében egyértelmű, hogy érkezik folytatás. Lássuk, idén mire számíthatunk, milyen esélyekkel indulnak kedvenc sorozataink.
Vágólapra másolva!

Castle

Az ABC szokatlanul korán, már januárban bejelentette, hogy - a Grace kliniká-val és a Modern család-dal együtt - folytatja a Castle-t. A krimisorozatnak jelenleg a harmadik szezonja megy az Egyesült Államokban, de stabilan tartja az átlag tízmilliós nézettséget. 2010 szeptemberében közben már a második könyv jelent meg Richard Castle nevével (mintha az író a valóságban is létezne), nemrég pedig elindult a munkásságát bemutató honlap is.

Doktor House

Az Egyesült Államokban a hetedik évad ér véget hamarosan, és bár az összes főbb szereplő szerződése lejár májusban, a folytatásról még nem esett szó. A nézettségi számokból annyi megállapítható, hogy a sorozat kezd kifáradni: 20 millió fölötti nézőszámot utoljára a negyedik szezonban ért el, jelenleg 9-10 millióan kíváncsiak egy-egy epizódra. A dr. Wilsont játszó Robert Sean Leonard egy interjúban már meg is szellőztette, hogy neki ez volt az utolsó szezonja.

Dr. Csont

A Dr. Csont-tal nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a szintén a Foxon futó Doktor House-zal: a szereplők jelenlegi szerződése lejár, és a jelenlegi, hatodik szezon nézettségi számai sem szöktek az egekbe. Úgy tűnik, a csatorna még egy ideig halogatja a döntést, ami azért érdekes, mert a jóval gyengébb A rejtély-ből már márciusban megrendelte a következő, negyedik szezont.

Grace klinika

Az ABC azt is bejelentette januárban, hogy a Castle mellett az orvosi sorozatot is folytatja ősszel. Érkezik tehát a nyolcadik szezon, amit nem feltétlenül gondoltunk volna a körülmények alapján: a szériának folyamatosan csökken a nézőtábora, alkotója, Shonda Rhimes pedig több új projekten dolgozik - januárban indította a már itthon is látható Dzsungeldokik-at, majd egy elismert krízisszakértő, Judy Smith története ihlette meg.

Gyilkos elmék

Bár a hetedik évadot még nem rendelték meg hivatalosan, nagy valószínűséggel érkezik, hiszen a készítők épp most hívtak vissza egy régi szereplőt a sorozatba. A J. J. ügynököt játszó A. J. Cookkal ráadásul kétéves szerződést kötöttek, így könnyen lehet, hogy nyolcadik szezon is lesz. A krimisorozatnak februárban elindult a spin-offja is, amely Gyilkos elmék: Alapos gyanú címmel már itthon is látható az AXN-en.

Hazudj, ha tudsz

A Hazudj, ha tudsz sosem tett szert óriási rajongótáborra, és a nézők kezdeti érdeklődése is hamar alábbhagyott, az első részek 12 milliós nézettsége mára a felére csökkent. A széria fölött többször ott lebegett, hogy befejezik, de a Fox eddig láthatóan bízott benne, 2010 októberében elindította a harmadik évadot is. Könnyen lehet azonban, hogy a csatorna mostanra elégelte meg a szolid nézőszámokat, és a negyedik szezonba nem vág már bele.

Forrás: CBS

Helyszínelők

A Helyszínelők esetében három sorozatért is lehet izgulni: a tengerentúlon a Helyszínelők-nek a tizenegyedik, a Miami helyszínelők-nek a kilencedik, a New York-i helyszínelők-nek pedig a hetedik szezonja indult 2010 szeptemberében - a legjobb nézettséget a Miami helyszínelők produkálja, így a folytatásra ennek van a legnagyobb esélye. A New York-i helyszínelők-nél például már a CBS frissebb krimisorozatára, a Zsaruvér-re is többen kíváncsiak, elképzelhető, hogy a csatorna inkább arra fektetné a hangsúlyt a továbbiakban.

Forrás: CBS

A mentalista

Az Egyesült Államokban májusban ér véget A mentalista harmadik évadja, de egyelőre nincs hivatalos megrendelés a negyedikre. A sorozat rajongóinak azonban nem kell aggódniuk, hisz a sorozat stabilan 14-15 milliós nézettséget hoz. Korábban olyan pletykák is felröppentek, hogy a CBS egyszerre két évadot is megrendelne a szériából, de erre még várni kell májusig.

NCIS

Az NCIS már a nyolcadik évadjánál tart, de nemcsak hogy stabilan tartja nézettségét, hanem egyre jobban teljesít: legnézettebb epizódját 22,9 millióan követték figyelemmel. Február elején a CBS már be is jelentette, hogy megrendeli a kilencedik évadot, amelyet nagy valószínűséggel követ majd a tizedik is, tekintve, hogy a főszereplővel, Mark Harmonnal kétéves szerződést kötött a csatorna. A színész emellett fizetésemelést is kapott, az új szezonra már epizódonként 500 ezer dollár üti a markát.

Forrás: ABC

Született feleségek

A sorozat jövője sokáig bizonytalan volt, egyrészt a folyamatosan csökkenő nézettség, másrészt a szereplők lejáró szerződése miatt. A Doktor House-hoz képest csak annyival volt talán jobb helyzetben, hogy több színésznő van benne, akit meg lehet tenni főszereplőnek, ha valaki távozik. Az ABC végül viszonylag frissen, április 11-én bejelentette, hogy folytatja a történetet, szeptemberben érkezik a nyolcadik évad.

Forrás: ABC

Testvérek

Könnyen elképzelhető, hogy a nálunk a Universal Channelen látható családi történet már a végét járja: az ötödik évad korrekt indulása után az ABC megrendelt ugyan még négy epizódot, de ez még korántsem jelenti azt, hogy hatodik szezon is érkezik. A legutóbbi rész már csak 6,5 milliós nézettséget hozott, több szereplő távozott, és a történetszálak is egyre erőltetettebbek, látszik, hogy az írók kezdenek kifáradni.

Tuti gimi

Eléggé elfáradt már a Tuti gimi is, ami nem is csoda, hiszen nyolc évadot megért - úgy, hogy közben nem nagyon figyel rá senki, mostanában közel sem kíséri akkora médiaérdeklődés, mint a CW más sorozatait, mondjuk, a Vámpírnaplók-at. A csatornának ráadásul több ígéretes pilotja is akadt idén, amely átvehetné a túlfuttatott tinisorozat helyét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről