Mint egy menekülttábor, olyan az Appril Project ideiglenes otthona

Vágólapra másolva!
A Csillag születik szombati döntőjére készülő csapat egy táncteremben lakik két hónapja: ott száradnak a ruhák a bordásfalakon, ott vannak a kempingágyak, a táncosok szerint is olyan, mint egy menekülttábor. A szülők viszik nekik a meleg ételt, az italokat, a családok sokat segítenek, a koreográfus, Szabó Tamás pedig bízik benne, hogy a nézők is látják, mennyi munkát visznek bele egy-egy show-ba.
Vágólapra másolva!

"A tehetség és akarterő volt a két döntő szempont a kiválasztásnál. Január 1-jén alakultunk: van a csapatban, akit régebb óta ismerek, vannak, akik növendékeim a tánciskolámban. Eleinte csak hétvégente volt próba, majd jött a Csillag Születik, neveztünk, és tényleg mindig csak az volt a cél, hogy egyet lépjünk előre" - mesélte Szabó Tamás, az Appril Project koreográfusa az [origo]-nak.

Nagy sikernek tartja, hogy három olyan show is volt, amikor a táncos csapat került az élre a zsűrinél. "Mindegyik koreográfiát sikeresnek tartom, bár nekem a parkos-esős jelenet volt a kedvencem. A hollós koreográfia viszont őrületesen népszerű, rengetegen nézik a videóinkat, Facebook-on nagyon szeretik, és nem csak tinik, hanem harmincasok-negyvenesek is írnak" - mondta erről. A zsűrit kedveli: "Úgy érzem, hogy értékelik, amit csinálunk. Ami érdekes, hogy az általam nagyra becsült Szirtes Tamás mindig elmondja szavakkal, amit én a koreográfiával szeretnék: egy rugóra jár az agyunk, érti szóról szóra, amit el akarok mondani a tánccal."

A végső győzelemhez azonban nem elég a tízes a zsűritagoktól, a nézői szavazatok számítanak. "Itt jön a képbe a kötődés, a nézői rokonszenv: Szerintem a tehetségkutatóban az adott produkciót kell értékelni, de közben a tévézők nyilván egy emberrel jobban tudnak azonosulni, mint sok táncossal. Mint csapatot kell minket figyelni: szimpatikus gyerekek vannak benne, szerintem sok érzést adtak a közönségnek, emocionális töltet mindig volt a produkcióban. Ahogy látom, sikerült a táncot megszerettetni sok emberrel" - vélekedett.

rtl sajtóklub

Sérülés hátráltatta egy időre a felkészülést: Szabó szerint abban a pillanatban mindenki megijedt, kívülről durvának tűnt, ráadásul épp nehéz pillanatban volt mindenki érzelmileg. "Sikerült visszahúznom őket a mélyből, amúgy fizikailag nagyon fáradtak voltunk azokban a napokban. Azt kell mondanom, hogy brutális fizikai erőfeszítést teszünk, hogy heti két, három perces táncot betanuljunk és előadjunk. A tévézők nem is tudják, hogy mennyire nehéz két táncos, akrobatikus előadást betanulni" - elemezte. A koreográfus elmondta, hogy az Everdance, Gomes és Szabó Ádám a kedvencük.

A próbaterem közben olyan, mint egy óvóhely: két hónapja jóformán ott laknak a táncosok. "A táncteremben lakunk egy ideje, Budapesten. Itt száradnak a ruhák a bordásfalakon, itt vannak az ágyak, olyan, mint egy menekülttábor. A szülők hozzák a meleg ételt, az italokat, a családok sokat segítenek. A tánciskola többi növendéke is drukkol, mindenki egy emberként büszke, irigységnek nem látom nyomát" - mesélte.

rtl klub, sajtóklub

Szabó Tamás szerint széthúzás nem volt, és minden vállalkozás akkor jó, ha erős és rátermett vezető irányítja. Magát annak tartja, és nem tagadja, az elégedetlenséget csírájában elfojtja. Mivel az RTL Klub titoktartást kért a szereplőktől, nem árulta el, mivel készülnek. "Érdekes és izgalmas előadásokat ígérek, minden jó benne lesz, amit eddig tőlünk láthattak. A fellépési sorrend mindegy: volt, hogy elsőnek mentünk a színpadra, nyertünk a zsűrinél, volt, hogy utoljára hívtak, és akkor is jó pontszámot kaptunk" - magyarázta.

A nyári turnét mindenki vállalja, remélik, külföldre, a környező országok magyarlakta településeire is eljutnak. "Mi is szervezzük, de rendezvényszervező is segít. Ahogy látom, szeretik a csapatot, mert különleges dolgot hoztunk be. Remélem, lesz rá kereslet élőben is" - fejtegette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!