A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Előkapják a szikét, a kisgyereket - tévés trendek a sorozatiparban

Vágólapra másolva!
2012 új, amerikai sorozatberendeléseit szemlélve egyértelműen kiderül, hogy - két év kihagyás után - újra tömegesen érkeznek a képernyőre a különféle orvosos-kórházas szériák, a szituációs komédiák jelentős része pedig előveszi a csecsemőket, kisgyerekeket. Több sorozat lesz, amely a médiával (rádiózás, hírszerkesztőség) foglalkozik, és meglehetősen sok remake is jön idén.
Vágólapra másolva!

A televíziós drámáknál 2012-ben ismét nagyon népszerű lett az orvosos, kórházas téma: két éve erre már láthattunk példát, azonban az akkor készített három-négy széria mindegyike kimúlt az első évadban, nem is lepődtünk meg, hogy tavaly viszonylag hanyagolták a műfajt a nagyobb csatornák. Azonban idén ismét jó néhány orvosos sorozat tűnik fel a képernyőn, és ez annak is köszönhető, hogy idén véget ér a Doktor House, jövőre pedig a Dr. Addison, és talán már a Grace kliniká-nak sincs olyan sok ideje hátra.

Nem hagyományos, kórházas sorozatokról van szó azonban, mindegyikben lesz valamilyen csavar. A The Mob Doctor-ban (Fox - alábbi képen) például az, hogy a főszereplő, fiatalként is nagymenőnek számító sebésznő afféle kettős életet él, s szabad óráit nem kórházára szánja, hanem a maffiának dolgozik, persze orvosi minőségben - így próbálja a bűnözőknek tartozó testvére életét megváltani. Ugyancsak a kettős élet a fő motívuma a Do No Harm-nak (NBC), mely főszereplője szó szerint doktor Jekyllként énje sötét részét rejtegeti gyógyszerek szedésével, csakhogy idővel mégis előtör belőle Mr. Hyde, és bár a főszereplő nappal a kórházban robotol, a másik énje éjjel rajta próbál bosszút állni az elnyomásért.

Forrás: FOX

Ezek mellett láthatunk majd fiatal gyakornokokat a First Cut-ban (CW), akik felfedezik, hogy a kórházban ugyanolyan kasztrendszer van, mint a középiskolában, az egykoron remek Chicago Hope készítője is jelentkezik egy új drámával, a Monday Mornings-szal (TNT), és ugyancsak az NBC csatorna fogja nyáron bemutatni a Saving Hope-ot, melyben a főhősnőt férje szelleme kísérti a kórházban, természetesen segítő szándékkal. S ha mindez nem lenne elég, akkor még a komédiák is felfedezték maguknak az orvosokat: az NBC egy pokróc modorú állatorvosról készíti az Animal Practice-t, míg a Fox csatornán a The Mindy Project hőse egy nagyon bulizós nőgyógyász lesz, de a The Goodwin Games-ben is sebész az egyik főszereplő.

Megint lesznek remake-ek

Ha trendekkel foglalkozunk, akkor nem szabad elfelejteni a feldolgozásokat sem, melyek még mindig elég népszerűek Amerikában. Jó néhány remake pilotját megnézték a tévétársaságok vezetői, és nem rendelték be ezeket, viszont az angol White Van Man című komédia The Family Trap címen, míg a holland Penoza című bűndráma Red Widow-ként kerül az amerikai közönség elé. Biztosra vehető, hogy sorozat lesz az ugyancsak angol Mistresses-ből is, de például a dán Den som draber című sötét krimi feldolgozása is készül az A&E csatorna boszorkánykonyhájában Those Who Kill címen - itthon a dán szériát Kard által vész címen láthatjuk, de sorozat lehet az AMC-n a Low Winter Sun című 2006-os angol krimiből is.

Még két trendet lehet felfedezni a jelenleg sorozatkínálatban. Az egyik média felbukkanása: Aaron Sorkin új komikus hangvételű drámája, a The Newsroom egy tévés hírműsor kulisszái mögé kalauzolja a nézőket, Matthew Perry egy rádiós sportműsorvezetőt alakít új komédiájában, a Go On-ban, míg Dane Cook is rádiózni fog szitkomjában, a New Caller-ben.

A szituációs komédiákban megfigyelhető továbbá, hogy megint előkerülnek nagyobb mennyiségben a gyerekek, téma a gyerekvállalás, gyereknevelés: az NBC The New Normal-jában egy meleg párt ajándékoz meg leendő gyerekével egy béranya, aki bónusznak még az anyját és kislányát is hozza a sorozatba. A csatorna másik komédiája pedig már megszületett lurkókkal lesz tele, ugyanis a Guys with Kids három, harmincas éveibe lépő apukáról fog szólni, akinek egymás mellett valahogy a gyerekeivel is meg kell küzdenie (alábbi képen). De elég erős lesz a gyerekjelenlét az 1600 Penn-ben is (NBC), mely a Fehér Házban játszódik, és az amerikai elnök családjára koncentrál (két gyerekkel), valamint a Ben & Kate-ben (FOX), melyben egy lélekben gyermek férfi visszaköltözik a húgához, hogy megkönnyítse az életét - és felnevelje a kislányát.

Forrás: NBC

Ezek csak a sorozatok. A zenés-énekes valóságshow-k világában is léteznek trendek. Itthon például tavaly a Megasztár, az X-Faktor és a Csillag születik is kitermelt egy reality-győztes énekest és a TV2 nemsokára ugyanezt próbálja meg A Hang (The Voice) című valóságshow-jával. Amerika még ezekre is rá tud rakni egy lapáttal, hiszen az énekes tehetségkutatók, az American Idol, a The X Factor és a The Voice, valamint az énekesek által uralt America's Got Talent mellé idén az ABC és a CW csatorna is megpróbálkozik egy-egy saját formátummal, a Duets cíművel, valamint a Star Next Door-ral. Az egyikben sztárokkal fognak énekelni a jelentkezők, a másikban pedig a zsűri megy a tehetségek házához.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!