A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

15 érdekes tény a Dallasról

dallas
Vágólapra másolva!
Augusztus 29-én indul a Dallas folytatása az RTL Klubon. Bő 7700 nap kóma után folytatták a már kultikusnak számító sorozatot, akkor, amikor már senki nem hitt a feltámadásban, sem a remake-ben (hiszen a közelmúltban olyanok buktak, mint a Charlie angyalai vagy a Knight Rider újabb verziója). Itt azonban nem remake-ről, hanem folytatásról van szó: lássunk pár érdekes tényt, ami talán nem mindenki által ismert!
Vágólapra másolva!

1. Jockey szerepére eredetileg nem Larry Hagmant nézték ki, hanem egy Robert Foxworth nevű színészt, aki elolvasta a szövegeket, majd nem vállalta, ugyanis a karakter túl durva volt, neki nem tűnt szimpatikusnak. Robert Foxworthöt a Falcon Crest című sorozatból ismerhetik a nézők.

2. Southfork Ranch, amit a texasi házként ismernek a nézők, eredetileg egy Joe R. Duncan nevű férfié volt, de mivel a sorozat egyre sikeresebb lett, egyre több turista ment látogatóba, akik éjjel-nappal ott nyüzsögtek. A tulaj végül kénytelen volt eladni a birtokot és az épületet, így lett a helyén később egy a Dallas-szal foglalkozó múzeum.

3. Larry Hagman és Ken Kercheval (Cliff Barnest alakította) volt az a két színész, aki végig a produkcióval tartott, az első forgatási naptól kezdve a végéig. Jockey megformálója azonban minden részben szerepelt is (357 epizód készült még a visszatérés előtt).

4. A záró epizódra visszatértek sokan, köztük Linda Gray, Jack Scalia, Ted Shackelford és Joan Van Ark. Victoria Principalt szintén hívta a produkció, de ő nemet mondott. Állítólag akkor ment volna, ha száz százalékig biztos benne, hogy valóban utolsó részről van szó - de akkor még nem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy nem folytatódik pár hónap múlva.

5. 1979 és 1993 közt futott az itthon nem annyira ismert Knots Landing, amit a Dallas spinoffjának, testvérsorozatának tartanak. Valójában előbbi ötlete született meg előbb, de a producerek nem tudták eladni tévétársaságoknak. Amikor a Dallas befutott, és a csatorna a siker láttán spinoffot kért, akkor viszont már be lehetett dobni a másik sorozattervet.

6. Barbara Bel Geddes csak kilenc évvel volt idősebb, mint Larry Hagman, ennek ellenére Hagman a színésznő fiát alakította.

7. Barbara Bel Geddes 1984-ben hagyta ott a sorozatot, mert nem tudott megegyezni a producerekkel a következő évadra vonatkozó fizetéséről. Donna Reed vette át a helyét, de amikor Bel Geddes 1985-ben úgy döntött, hogy visszatér, Reedet kirúgták. Az asszony be is perelte a producereket a szerinte jogtalan lépés miatt, azonban sajnálatos módon rákban meghalt 1986 januárjában - azaz, akkor sem tudta volna leforgatni az évadot, ha marad a stábban.

8. Susan Howard (szerepe szerint Donna Culver Krebbs / Donna Culver) az egyetlen szereplő, aki forgatókönyveket is írt a sorozathoz. Ő eredetileg csak egy kisebb szerepet kapott volna, azonban annyira megtetszett a producereknek, hogy állandó szereplővé lépett elő.

9. Hagman 18 évvel idősebb, mint Patrick Duffy, ennek ellenére olyan testvérpárt alakítottak, akik közt csak pár év különbség van.

10. Amikor Bobby, azaz Patrick Duffy kilépett a sorozatból, a Heart of the City főszerepét ajánlották neki. Azt végül Robert Desiderio kapta meg (a később az Egy rém rendes család-dal világhírűvé lett Christina Applegate játszotta ott a kislányt), és Duffy mégis visszatért a Dallas-ba. A Heart of the City végül csak 13 epizódot maradt a képernyőn, a Dallas pedig jóval tovább húzta. Érdekesség még, hogy Desiderio később a Dallas-spinoffban, a Knots Landing-ben kapott szerepet.

11. A Dallas-ban a később látott színészek között is nagy volt a kavarodás: a Cliff Barnes szerepét játszó Ken Kerchevalt először Ray Krebbs karakteréhez illesztették volna, a Rayként megismert Steve Kanalyt pedig Bobby Ewingként láthattuk volna, ha a készítők ragaszkodnak az eredeti elképzelésükhöz.

12. A női szereplőknél is voltak cserék: Pamelát eredetileg Linda Evans játszotta volna, aki aztán inkább a Dinasztia mellett döntött, a rivális program több mint kétszáz epizódjában láthattuk. Samanthát Mary Frannek kellett volna megszemélyesítenie, ő azonban sem ezzel, sem más szereppel nem lett igazán híres, később olyan sorozatok egy-két epizódjában láthattuk vendégszereplőként, mint a Bonanza, a Mike Hammer magándetektív vagy a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai.

13. Amikor Barbara Bel Geddes kilépett a sorozatból, Larry Hagman a saját édesanyját, Mary Martint javasolta a helyére.

Forrás: imdb.com

14. 2008-ban óriási Dallas-buli volt, Larry Hagman, Patrick Duffy és a többiek összejöttek, hogy megünnepeljék a sorozatot. A stáb most a Southfork Ranchen találkozott, a Ewing család ősi fészkében, számos rajongó és tengernyi újságíró, fotós kísérte el őket egy kerti sütögetésre. Talán az esemény sikere is közrejátszott abban, hogy a TNT belevágott a nyilván nem olcsó folytatásba.

15. 2010-ben már lehetett hallani arról, hogy feltámad a sorozat. Akkor a Tv.com és az Examiner mellett több külföldi lap is megírta - igaz, mindegyik csak feltételesen, iparági pletykákra alapozva -, hogy az egyik főszerepet a 24 megszűnése után új sorozatot kereső Kiefer Sutherland játszaná, de szerepet kapna a sorozatban Jennifer Love Hewitt is. A színésznő valamelyik Ewing fiú barátnőjét alakította volna, mint ahogy a Hősök-ből ismert Ali Larter is. Még a Lost rosszfiúja, Josh Holloway neve is szóba került.

-------------------------

Larry Hagmanről itt írtunk bővebben, Patrick Duffyról pedig itt olvashat többet. Dallas-kritikánkat itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!