A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNHungary
09:00CselgáncsItaly-Hungary
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Karácsonykor ötször futhatunk bele a Tapló Télapóba

tapló télapó
Vágólapra másolva!
Vannak filmek, amelyeket nagy bravúr elkerülni karácsony tájékán, amennyiben a tévéző nem tudatos fogyasztó, csak lazán kapcsolgat a hazai csatornák közt. Nincs karácsony Shrek, vagy a Reszkessetek betörők nélkül, de Hugh Grant is sokat mosolyog majd ránk a képernyőről.
Vágólapra másolva!

Karácsonykor sokat tévézünk, és ilyenkor a programigazgatók logikusan kerülik a thrillereket, horrort, viszonylag kevés a krimi, viszont magabiztosan túrnak bele a családi filmeket, a kis csibész gyerkőcöket bemutató filmek archívumába, hogy a negédes, szerelmes-romantikus alkotásokról ne is beszéljünk. Ennek megfelelően vannak év végi, kötelező darabok, és ha nem járt még le a sugárzási jog (a filmeket egy adott időszakra, adott számú ismétlésre veszik a tévék), akkor praktikus ellőni abban a fenyőillatú időszakban, amikor feltehetően együtt tévézik a család.

Hugh Granttel összefutni a tévében nem nevezhető páratlan bravúrnak, karácsony környékén rendszeresen előveszik filmjeit. Az Igazából szerelem 2003-as, csak az nem látta, aki nem akarta: most két nap alatt három magyar tévé négyszer is leadja. A Viasat3 és az RTL II műsorra tűzi 24-én, a TV2 ugyanezt 25-re ütemezte be. A Viasat3 nem bíz semmit a véletlenre, 25-én megismétli, hátha valaki épp magába roskadt a széttépett csomagolópapírok, az ajándékok romjai közt, mert lemaradt róla.

Forrás: [origo]

A Tapló télapó-ban nincs ugyan Hugh Grant, de van Lauren Graham. Veri is az előbb említett filmet, ugyanis az ünnepek alatt ötször adják le: a Digi Film kétszer, a Filmbox HD egyszer, a Viasat3 pedig ebben a kategóriában is duplázni tud: ott lemegy a film 24-én illetve 26-án is.

A Reszkessetek betörők-et mindenki az első háromban említené, a karácsonykor kötelezően leadandó hollywoodi termékek közt. Az RTL Klub furfangosabb, mint Macaulay Culkin, azaz Kevin McCallister, mert nem botcsinálta, ügyefogyott betörőkkel bánt el, hanem a rivális csatornákkal: csak az RTL-nél vannak a film vetítési jogai, és ezt ki is használja a tévétársaság. A filmet kétszer adják le két nap alatt, egyszer estefelé, egyszer délután egykor. Konkurenciát legfeljebb a Sat.1 jelenthet, ott is duplázni tud a betörőket szívató legényke. Németül is megnézhetjük, a szöveg úgysem fontos, hiszen a lényeg a meggyulladó besurranó, a pofára eső piti bűnöző, akin pár pohárka forralt bor után már kacagni is lehet.

Forrás: [origo]

Akit szintén körülményes elkerülni karácsony környékén, az a zöld ogre. Ezen a fronton a TV2 az egyeduralkodó, exkluzív jogokkal bír, nincs máshazai tévé, amely leadná mostanában. A TV2 ezt ki is használja, kétszer adja le a 2007-es Shrekből az angyal-t, kétszer pedig a 2010-es Shrek a vége, fuss el véle című filmet, azaz a kőkemény Shrek-rajongók nyolc órát is el tudnak tölteni vele két nap alatt. Hát kell ennél több az ünnepekre?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!