A gasztroműsor azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy mi folyik a magyar éttermek konyháiban, hogyan lehet talpra állítani egy csőd szélére került vendéglőt, miként van kiút a a lehetetlennek tűnő helyzetekből és hogyan lehet sikerre vinni bármilyen vendéglátó vállalkozás. Bereznay Tamás séf tükröt állít az éttermek tulajdonosainak, hogy a problémák felmérése után megoldja a bajba jutott vállalkozások sorsát.
Az első adásban egy zirci éttermet mentett meg Bereznay, erről hosszabban itt olvashat. A gasztoműsor azt ígéri, hogy négy nap alatt rendet rak az éttermekben: átalakul a lepukkant pult és asztalsor, megújul a technológia, új receptekkel bővül a szakácsok tudása – ezen változások pedig hozzájárulnak a jövedelmezőbb működéshez.
Hétfőtől amúgy is átalakul a TV2 esti műsorrendje, az Éden Hotel egy órával később kezd.