Az elátkozott tévésorozat: három halott, egy színész börtönben

tuny
Vágólapra másolva!
Volt egy telenovella a nyolcvanas években, amely szereplői közül már alig vannak életben, noha fiatal felnőttek és gyerekek voltak a képernyőn. Négy főszereplőből kettő öngyilkos lett, egy börtönbe került, egyet meg lelőtt a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A Senorita Maestra telenovella argentin széria, a nyolcvanas években futott három éven át, az országosan fogható ATC egyik igen népszerű teleregénye volt (a cikkíró követte egy időben, akkoriban ott élt). Szereplői közül talán ha kettő volt, aki később befutott, de a stáb nagy része szerencsétlenül járt: annyi különös eset történt a fiatal színészekkel, hogy átokra is gyanakodhat, aki hisz az ilyesmiben.

Az abszolút főszereplő Cristina Lemercier volt, egy csinos, kedves fiatal nő, aki általános iskolai tanítónőt alakított – a fiatal szereplők zöme az ő sorozatbeli osztályát alkotta. A sikeres széria után még forgatott a Menudo együttessel, ennek volt tagja Ricky Martin is, majd az ATC-nél gyerekműsort kapott. 1996 december 22-nek hajnalán fejlövéssel vitték kórházba, a golyót nem tudták kioperálni belőle, a színésznő 45 évesen meghalt, három gyereket, két unokát hagyva maga után.

Halálhíre minden lapba bekerült

A rendőrség letartóztatta volt férjét, aki azt vallotta, hogy Cristina depressziós volt, mert nem kapott munkát – ennek ellentmondott a tévétársaság egy főnöke, aki szerint épp két nappal korábban hosszabbították meg a műsorvezetői szerződését.

A volt férj szerint egy hajnali vita után a nő a fejéhez emelte a revolvert,

és azt kiabálta, hogy öngyilkos lesz. Lemercier azt hitte, hogy nincs golyó a tárban, háromszor is meghúzta a ravaszt – harmadjára viszont golyót repített a fejébe. A gyerekek egykori nagy kedvence öt nap kóma után halt meg.

A sorozat több felnőtt korú szereplője már halott. Jorge Barreiro 2009-ben, Patricia Castell 2013-ban, Romulado Quiroga 1992-ben hunyt el – utóbbi még csak 65 éves volt. Maria Danelli alig kapott filmes munkát a sorozat után, Rey Charol 54, Nené Malbrán 62 évesen halt meg, egyik sem az a tisztes öregkor.

Egy fiút lelőtt a rendőrség, egy másik sittre került

Graciela Cimer sorsa is tragikus. Állás nélkül maradt, depressziós lett, majd három hónapos terhesen, 26 évesen öngyilkosságot kísérelt meg. A gyógyszer-túladagolást még túlélte, de később kivetette magát szülei lakásának ablakán. A gyászba még egy családi botrány rondított bele, az összeomlott apa feljelentette a volt férjet, azzal vádolva, hogy rosszul bánt a lányával, verte is.

Az eredeti stáb

Ezzel még nem volt vége. A sorozat egyik gyerekszereplője volt Fabián Marcelo Rodrigues, szerepe szerint Cirilo Tamayo, ő

négy év börtönt kapott egy 2004-ben elkövetett fegyveres rablásért.

Ráadásul ő még jobban járt, mint a Buenos Aires-i Palermo negyedben elkövetett bűncselekmény két másik résztvevője, őket ugyanis lelőtte a rendőrség. És ki volt a bűntársak egyike? Az a Julio Silva, akit Siracusa néven szintén láthattak a telenovella nézői. Ez az eset is csak erősítette az előzetesen elterjedt szóbeszédet, miszerint a sorozat szereplői el vannak átkozva: sokan meghaltak, mások karrierje meg megfeneklett, hiába volt óriási siker a széria.

Páran azért túlélték

A régi gyerekek közül Gloria Curra ugyan elvált, de Gloria Carrá néven tisztes karriert futott be. Teresa Galati egyetlen tévés munkát sem kapott, hiába a korábbi népszerűség, és ugyanígy járt Alejandro Jarak, hiába volt jóképű, vagány kislegény. Omar Lefosse kapott még egy-két szerepet, legutóbb trafikot üzemeltetett (nem azt, amit volt barátja ki akart rabolni).

Laura Tuny Forrás: Origo

Hogy ne legyen végtelenül sötét a cikk vége, említsünk meg, hogy Viviana Rodríguez, szerepe szerint Bibi Smith, a való életben összeházasodott Fernando Florentínnal, aki az egyik gyerek főszereplőt, a szerény, csendes Pedro Anselmit alakította. A duzzogó, elkényeztetett Etelvina egy Laura Tuny nevű kislány volt, neki viszont bejött az élet. Már a sorozat előtt is zenélt, együttessel lépett fel, a széria után volt sok filmes, tévés munkája, lemezt is kiadott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!