A hétköznap esték az Utazás gasztronómiába jegyében telnek a TV Paprikán. Minden este nyolctól olyan műsorok kerülnek képernyőre, amelyek a helyi ételeken túl az adott ország konyhájának hátterét, kultúráját, természeti szépségeit is bemutatják.
Az Utazás gasztronómiába műsorai körül hazai premier lesz a Szafarikonyha. A magyar nézők a távoli Afrika három országát járhatják be több héten keresztül. A műsorvezető, Sarah a családjának és a barátainak készíti el afrikai gyermekkorának mindennapi ételeit, így a többi közt vadhúsból készült steakeket, quinoás-kókuszos reggelit és hűsítő ananászlimonádét.
A nyugati világ gasztrotrendjét is bemutatja a TV Paprika, a K-Food-ként is ismert koreai konyhát. Gizzi Erskine, a brit Sunday Times szakírója, a koreai konyha egyik ismerője elkészíti majd a névjegyének számító híres koreai sült csirkét.
A két éhes angol sorozatban a britek Szombat esti láz című műsorának fő zsűritagja egy séffel együtt ismerkedik a svéd, a japán, a portugál és a japán konyhával.
Áprilisban indul a Rick Stein –Velencétől Isztambulig című sorozat. Rick Stein, aki Tony Blairnek, II. Erzsébet királynőnek és Jacques Chiracnak is több alkalommal főzött már, most igazi gasztrokörútra indul.
A TV Paprika másik újdonsága a márciustól minden hétvégén látható Sütivilág tematikus sáv, amelyben kizárólag süteményes műsorok kerülnek képernyőre.
Rachel Allen, a világhírű ír Ballymaloe Főzőiskola tanára szintén csak süteményeket süt majd: március 20-án mutatja be a TV Paprika a Rachel Allen - Minden, ami édes sorozatot, amelyben praktikus tanácsok, egyszerűen elkészíthető, finom édességek várnak mindenkit.
Martha Stewart Sütivilág sorozata a legalapvetőbb cukrászkészségeket lépésről lépésre tanítja, a klasszikus recepteket új technikákkal és ízekkel gazdagítja.