Az új társakkal már az első nap jól kijött, mint az Origónak mesélte, ilyen hosszú és stresszes forgatási napokat nem is lehet enélkül végigcsinálni. "Jó haverok lettünk, ami azért is fontos, mert nagyon komoly egy ilyen fogatás. Nagy a stressz, sok a munka, és ha nem élvezed a másik két ember társaságát, akkor kínkeservessé válik, és ez beszűrődik a műsorba is. Itt ennek épp az ellenkezője volt, jól elszórakoztattuk egymást.
Úgy vagyunk szigorúak és úgy várunk nagy teljesítményt, hogy közben élvezzük, hogy ott vagyunk.
Ez nem arról szól, hogy szívatjuk a versenyzőket az ő kárukra, hanem hogy élvezzük a helyzetet, amibe belekerülnek. Rozinával és Ákossal gyorsan egymásra hangolódtunk, hamar úgy éreztem, mintha mindig ez a hármas zsűrizett volna."
Úgy érzi, jól sikerült a casting, változatosak az új karakterek. "Egyfelől ez egy reality, úgyhogy kellenek feszkók, veszekedések, és kellenek emberi drámák. Ezt színes egyéniségekkel nyilván könnyebb hozni, de mindenkinek tudnia kell főzni is, hisz a végén nem a drámát értékeljük, hanem a tányért. Lesznek nagyon ügyes séfjelöltek a szériában, én magam is loptam el ötleteket a versenyzőktől, csomó dolog megtetszett."
A műsor már a negyedik évaddal lesz képernyőn, de úgy látja, hogy aki megszerette az elsőt, az nem fogja unni negyedik alkalommal sem. "Az alap egyszerű, hisz emberek állnak a konyhában és főznek, de ebben a műsorban nem ez a poén. A lényeg az, hogy az utca embere belevág egy ilyen harcba és megpróbálja megetetni a zsűrit, és megpróbálja lenyomni a többieket úgy, hogy közben szövetséget köt velük, mert csapatban is kell dolgozni. Ezek a kis drámák a versenyzők közt minden szituációban mások, mert mindenki másként éli meg, máshogy halad végig az úton. Így mindig újszerű, mindig izgalmas marad a játék."
"Wossala Rozina a versenyben a fináléig jutott el, így az ő státusza mindenképp kiemelkedő a versenyzők szemében, egészen a döntő napjáig. Emellett lerakott az asztalra komoly dolgokat, saját étteremet vezet. Kvalitása, szakmaisága teljesen megkérdőjelezhetetlen. És nagyon jó példa mindenkinek, hisz nem csak az érhet el valamit a szakmában, aki az első helyen végez" - mondta.
Többször alakult ki szakmai vita a zsűriben, nem mindig értettek egyet, főleg Sárközi Ákossal gondolnak mást a gasztronómiáról. "Én csodálom, imádom, amit csinál, de mást tartunk jónak, szoktunk vitatkozni. Ha valaki főz egy klasszikus főzeléket, amit hagyományos módon liszttel habar be, én imádom, de Ákos utálja, ő mindenképp más módszereket találna ki. Ezen szoktunk is vitatkozni jókat, de
azért vagyunk hárman a zsűriben, hogy találkozzanak különböző gasztronómiai nézetek.
Hárman összegyúrjuk a véleményünket, így a versenyzők többszörös visszajelzést kapnak."
Fördős Zé első szakácskönyve tavaly jelent meg, hamarosan a boltokba kerül a második, de új projektbe is belevágott csapatával. "Az első könyv nagyon sikeres lett, még ősszel érkezik a következő, és
megpróbálkozunk egy izgalmas műfajjal, Fördős Zé magazint adunk ki, ami tele lesz recepttel, gasztroajándék ötlettel, érdekes cikkekkel és interjúkkal.
Ráadásul rögtön egy ünnepi, karácsonyi számmal jelentkezünk. Aki szereti a Street Kitchen világát, az nem fog csalódni, ugyanazt hozzuk a magazinban is, mint azt megszokhatták tőlünk. Októbertől új részekkel leszünk az RTL Klub képernyőjén, és a honlapon is mennek a videók, havi 12 újat gyártunk."
Legutóbb a Farm egyik műsorvezetőjeként volt képernyőn, szívesen kipróbálná magát más műfajokban is. "Rájöttem, hogy a műsorvezetés a gasztronómia nélkül is érdekes, főleg az élő adások lebonyolítása. A konyhafőnök szakmailag és a rutin miatt nagyon fekszik, de izgatnak új projektek, szívesen belevágnék új dolgokba."