Elindult az M5, a közmédia új csatornája

Vágólapra másolva!
Elindult a közmédia új televíziós csatornája, az oktatási és kulturális témákkal foglalkozó M5. Az első nap a bemutatkozásé lesz, arra törekszenek, hogy éjfélig minden műsorból, minden témából adjanak ízelítőt.
Vágólapra másolva!

A 24 órában műsort kínáló, harmincnál is több új műsorral induló - néhányat a közmédia más adóiról átvevő - M5 struktúrája három lábon áll. Kora délutántól természet- és dokumentumfilmeket, a nemzetközi kitekintés mellett elsősorban magyar munkákat kínálnak.

Délután négy órától oktatási programok kerülnek adásba, nagyon erős nyelvi tartalommal; az angol, a német, a francia, az orosz, az olasz és a spanyol nyelv tanulását támogató tartalmakat adnak.

Este hétkor - az ismét jelentkező Vers mindenkinek után - félórás Kárpát-medencei kulturális és tudományos híradót sugároznak, majd színházi előadások, operaelőadások, balett- és koncertfilmek lesznek műsoron, este pedig tematikus filmsorozatokkal, a magyar- és az európai művészfilmek legjavával várja a nézőket az M5.

Külön hétvégi műsorrendet alakítottak ki, amelyben például délelőtt kétórányi kulturális ajánló kapott helyet; a hajnali és a délelőtti órákban pedig megismétlik majd a napközbeni műsorokat. Az összes idegen nyelven készült anyagot eredeti hanggal, magyar felirattal sugározzák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről