A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jó érzés elmerülni mások félelmeiben

Wrenn Schmidt Outcast
Vágólapra másolva!
Az Outcast-ban színészként lenni azért is jó, mert az ember megtudhatja, hogy mennyire erős valójában – legalábbis így véli Megan alakítója. És hogy milyen a sorozatban Kyle-nak lenni? Az őt játszó színész úgy érzi, hogy embernek kell maradnunk mindenáron, a sötétségben, a gyengeségeink ellenére is. Patrick Fugittal és Wrenn Schmidttel beszélgettem New Yorkban még tavaly októberben, több külföldi kolléga társaságában. Az Outcast második évadja április 3-án indul a Foxon.
Vágólapra másolva!

Ismerték a sorozat alapjául szolgáló képregényeket, mielőtt megkapták a szerepet? (Az Outcast ugyanúgy Robert Kirkman képregényszerző munkája, mint a The Walking Dead – a szerk.)

Patrick Fugit: Nem ismertem, csak akkor tudtam meg, hogy vannak egyáltalán ezek a képregények, amikor a kiírást láttam a meghallgatásra az Outcast-ra. Akkor elolvastam gyorsan az első öt részt, azzal spannoltam magam a castingra – látjuk mindannyian, hogy mi lett az eredménye.

Patrick Fugit az Outcastban Forrás: Fox

Wrenn Schmidt: Én is csak a forgatókönyvet olvastam, amit az ügynököm megszerzett a meghallgatás előtt. Már kiválasztottak, és a próbák zajlottak, amikor először a kezembe került a képregény is, de hamarabb nem is volt rá szükség, hiszen

a sorozat a saját útját járja, nem egy az egyben másolja a megrajzolt történeteket.

Mit mondanának a közelgő második szezonról?

P. F.: Ott hagytuk abba az első évadot, hogy a szereplők nagy döntéseket hoztak, a második szezonban azt próbáljuk bemutatni, hogy ezek milyen hatással voltak az életükre. Mellette azt is láthatjuk, hogy a gyengék erősebbek, az erősek pedig gyengébbek lettek, kicsit átalakult a harcmező.

W. S.: A nézők tovább követhetik azt az utat, amit a szereplők bejárnak, hogy megértsék, mi is történik valójában, ki kivel van. Remélem, hogy azonosulni is tudnak ezzel, hiszen a saját útjára mindenkinek nehéz rátalálnia – bár a történetben talán jóval nagyobb a tét, mint a hétköznapokban.

Hol tart a karakterük a második évad elején?

P. F.: Kyle eldöntötte, hogy harcolni fog, most már a saját családján belül történt dolgokat igyekszik elfogadni, és egy nagyobb színtéren szeretne nyomokat hagyni. Közben persze

arra is törekszik, hogy jobb apa és férj legyen.

Neki most ez az egész az áldozatról szól, hogy mi mindent kell feláldoznia.

W. S.: Megan az első évadban történtekkel próbál megbirkózni, próbálja kitalálni, hogyan tovább. Amit nem mondhatok el, hogy lesznek még nagyobb kudarcok és fájdalmak azoknál, amiket eddig láttak a nézők, nekem színészileg is nagy kihívás volt mindezt megjeleníteni.

Színészként milyen érzés kimenni egy ilyen sötét világba?

W. S.: Én nem mondanám sötétnek, még ha nézői szemmel annak is tűnik. Számomra ez egy olyan világ, amely megköveteli, hogy a színészetem csúcsát nyújtsam, mentálisan és fizikailag is ki szoktam fáradni a forgatás másnapjára. Ugyanakkor jó érzés is elmerülni olyan félelmekben, amik nem a sajátjaim, jó tudni, hogy a valószínűleg a való életben is tudnám kezelni ezeket.

Wrenn Schmidt az Outcastban Forrás: Fox

P. F.: Én úgy érzem, jó adag sötétség van a történetben, és színészként érdekes is volt bemenni ebbe a világba, nem engedni, hogy a magánéletemre is hatással legyen.

Mennyire szereti amúgy a sci-fiket, a fantasztikus filmeket? (Fugit az interjú idején egy Star Trek-jelvényt viselt – a szerk.)

P. F.: A Star Trek: Az új nemzedék-en nőttem fel, és amint megtudtam, hogy Brentet is beválogatták az Outcast-ba, egyből közöltem vele, hogy mennyire imádtam gyerekként. (Brent Spiner volt a Star Trek-ben Data, vele itt beszélgettem – a szerk.)

Akkor bizonyára meg tudja érteni a rajongók hozzáállását is egy sorozathoz.

P. F.: Persze, mindenkinek megvan a saját dolga, amiért rajonghat.

Mondták már önnek, hogy hasonlít Tobey Maguire-re?

P. F.: Igen, de úgy érzem, kicsit túl van gondolva ez a dolog. Mintha Tobey egy alacsonyabb változatom lenne, csak azért, mert mindkettőnknek nagy bogárszemei vannak.

Éreznek bármi nyomást amiatt, hogy a The Walking Dead alkotójával dolgozhatnak?

P. F.:

örültem, hogy benne lehetek ebben a projektben, tudtam, hogy sokat lehet tanulni belőle. Ahogy Robert képes elmesélni egy történetet, az rengeteg nézőt vonz, reméltem, hogy a kreatív csapattal körülvéve mi is meg tudjuk ugrani a szintet.

Kaptak netán valami tanácsot is Robert Kirkmantől?

P. F.: Igen, azt a lelkemre kötötte, hogy ne b*sszam el. Na jó, azt is mondta, hogy tegyem bele a szívemet, az ő történeteiben mindig fontos volt, hogy az emberek miként tudnak családként működni, még ha egyébként nem is rokonok.

Robert Kirkman Forrás: AFP/Frazer Harrison

W. S.: Én soha nem kaptam semmilyen tanácsot Roberttől, de jó volt látni munka közben is, ahogy kialakította a saját kis univerzumát, önmaga tudott maradni minden körülmények között. Öröm volt számomra egy ilyen zseniális figura mellett dolgozni.

Önöknek személyesen miről szól a sorozat?

P. F.: Nekem, mivel én játszom Kyle-t, nagyrészt Kyle harcáról szól, hogy miként próbálja megőrizni a jóságát, miként próbál jó ember maradni a sötét oldala ellenére.

W. S.: Nekem az önazonosságról szól a történet, ott válik érdekessé, amikor az embereknek bizonyos helyzetekben a saját gyengeségükkel is szembesülniük kell. Akkor derül ki, hogy ki mennyit ér valójában.

Mit gondolnak, a sorozatban látott természetfeletti jelenségek valójában megtörténhetnek?

W. S.: Én inkább a tudományban hiszek.

P. F.: Én sem hiszek a természetfeletti erőkben, de azért már láttam pár különös dolgot, ami elgondolkodtatott.

Az Outcast második évadja április 3-án 23 órakor indul a Fox magyar adásán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!