A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Cseh sorozat indul ma a Duna TV-n

Mattoni
Já, Mattoni
Vágólapra másolva!
Szerda esténként 20:35-től látható a Duna TV-n a Mattoni című sorozat.
Vágólapra másolva!

Heinrich von Mattoni életéről készült egy látványos, kalandokban bővelkedő cseh tévéfilmsorozat. Hogyan vált világhírűvé a Mattoni ásványvíz és a csodás gyógyfürdők világa – mint Karlovy Vary, Marienbad.

Forrás: © Česká televize

Heinrich Kaspar von Mattoni 1830. augusztus 11-én született, Karlovy Vary-ban. Érdekes, izgalmas és mozgalmas életet élt a felfedezők korában. Anno a császári tanács, valamint az osztrák vasúti tanács tagja volt, a Gießhübl-Sauerbrun (jelenleg Kyselka ) birtokosává vált, a cseh Karlovy Vary ipar megújítója, vállalkozója, akinek a neve mind a mai napig a Mattoni ásványvizet viseli a csodás fürdővárosban, Karlovy Vary-ban és szerte a nagyvilágban.

Mattoni Forrás: © Česká televize

Ez a premier cseh életrajzi filmsorozat mindezekről mesél egész nyáron, hétről-hétre a Dunán. Az első epizódban az idős ásványvíz gyártó Heinrich von Mattoni felépülve súlyos betegségből tollat ragad, hogy megírja életrajzát. Az ifjú Mattoni hivatalnoknak készül, a gimnázium mellett ostyaárusként segít a családi pékségben. Az ifjú Mattoni jövőjét apja egy elrendezett házassággal és a hivatalnoki pályával kívánja bebiztosítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!