Takács Bence: Remélem, hogy a nézők így is elfogadnak

Takács Bence
Vágólapra másolva!
Takács Bence tavaly májusban csatlakozott a Mokka műsorvezetőihez, e héttől pedig a Tények reggeli és déli kiadásában is látható a TV2-n. Korábban 12 évig híradózott, azóta is minden órában figyeli a híreket a telefonján, és azt is elárulta, hogyan kellett átszerveznie az életét az új feladat miatt.
Vágólapra másolva!

Mit jelent számára az új feladat, mit szólt a felkéréshez?

Igazából régi-új szerelmemet kapom vissza, hiszen ha jól számolom, 12 évig híradóztam. S bár nagyon megszerettem a Mokkát, az egész csapatot, a kollégákat és a vendégeket is, mindig figyelemmel voltam a hírműsoraink iránt is. Így, amit jómagam is kívülről láttam csak, most belülről fogom - ha minden igaz, és

Ráadásul a Mokkás kollégáktól sem ülök majd messze, mondhatni maradok ott, ahol voltam.

Forrás: TV2

Milyen felkészülést, plusz feladatot jelent, hogy a Tények reggeli kiadásában köszönti a nézőket?

Aki valaha is dolgozott hírterületen, az fertőzötté válik. Így én is.

Akár fellépésem van, akkor is, pláne, ha éppen a férfi vízilabdásaink EB-t nyernek... Tehát ilyen szempontból újat nem jelent. Sőt, maradnak a reggeli kelések, talán mondhatom azt is, hogy ébredések, ébresztések is.

Forrás: TV2

Hogy tekint a hír műfajára?

A hírek mindig is prioritások voltak ebben a szakmában.

Mert egy-egy híradó, bár a nézők lehet, nem is sejtik, de a legtöbb ember összehangolt munkáját kívánja. Feszes, precíz, informatív, de egyben érthetően könnyed műfaj is. S tény, hogy híradót még soha nem vezettem kereskedelmi adón, így remélem, hogy a hírekbe kicsit magam is beletéve tudom mind a nézőket, mind a háttérben dolgozó kollégáimat is szolgálni.

A reggeli ébredés a Mokka kapcsán már nem jelenthet gondot. Át kellett valamit szervezni az életében az új feladat miatt?

Persze. Egyrészt ismét több híradót, híreket vezetek, ergo tovább leszek a kollégák társaságában - igaz, most lesz időm reggelezni is, nem csak élő adásban a vendégeink által készített falatokat kóstolni. Másrészt, talán többször is kelek majd egy hónapban, így sok-sok apróságot kellett a családommal is átbeszélnem, melyre ők végig igent mondtak, és támogatnak. Nélkülük nem is menne, igaz, most így kevesebb közös ébredésünk, reggelink és óvodajáratunk lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről