Az egyik leglátványosabbnak ígérkező sorozatot is elvitte a járvány

Jelenet a Hernán c. sorozatból
Vágólapra másolva!
Az Amazon Cortés y Moctezuma címmel kezdett forgatni, de két hét után leállt a produkció.
Vágólapra másolva!
Jelenet a Hernán c. sorozatból

Nem mai hír, de a Cortés y Moctezuma című sorozat ment a kukába a járvány miatt. Javier Bardem és a mexikói Tenoch Huerta lettek volna a főszereplők, és minden adott volt ahhoz, hogy egy nagyszerű, igen látványos produkció szülessen egy olyan korról, amihez (talán a Hernánt leszámítva) tévésorozat még nem nyúlt: a spanyol konkvisztádorok és az első találkozásaik az amerikai őslakos indiánokkal.

Jelenet a Hernán c. sorozatból

Ha megszületett volna a sorozat, ez lett volna a legköltségesebb, legnagyobb volumenű, spanyol nyelvű széria (legalábbis részekre vetítve). A produkció teljes leállításának oka természetesen a pandémia, illetve az, hogy a nagyon szigorú előírások mellett már nem tudták volna leforgatni úgy, ahogy tervezték – világjárvány idején aligha tanácsos tömegjeleneteket, nagy csatákat forgatni. A 100-200 fős stábok utaztatása, elhelyezése is problémás.

Jelenet a Hernán c. sorozatból

Diego Luna és Gael García Bernal is szerepelt volna a sorozatban, a produceri munka mellett, de egyelőre nem lesz semmi a sorozatból, két hét forgatási anyaga és legalább egy éves előkészítési munka volt hiábavaló. A készítők bizakodnak, hogy egy-két év múlva talán mégiscsak létrejön a monumentálisnak tervezett minisorozat – addig pedig marad a Hernán című széria, amely a Televisión Azteca, a Dopamine és az Onza Entertainment terméke, amelyből eddig nyolc rész került adásba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről