Sztárokkal és tíz új dallal folytatódik a Duna TV show-ja

Rúzsa Magdi, A Dal
Vágólapra másolva!
A Dal 2020 második előválogatóját szombat este láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett A Dal egy korábbi zsűritagja áll vendégfellépőként a színpadra: február 8-án Rúzsa Magdi és zenekara játszik majd.
Vágólapra másolva!

Magyar zenés tévéműsorban nem volt még ekkora tét, mint A Dalban idén: a 75 millió forint összértékű zenei nyeremény a győztes fellépő zenei karrierjét alapjaiban befolyásolhatja. A Dal 2020 első helyezettje felléphet a legnevesebb hazai fesztiválokon, így például a Volt Fesztiválon és a Strand Fesztiválon.

Az MTVA számos egyéb megjelenéssel is támogatja az előadót, és így a magyar könnyűzene fejlődését, többek között azzal, hogy a győztes egyik fesztiválos koncertjéről tévéfelvételt készít. Emellett a nyertes a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül, kiemelt reklámlehetőséget kap a Petőfi Rádióban, és megkapja az év dalának járó Petőfi Zenei Díjat is.

Hatan már az elődöntőben

Megújult zsűrivel, új díszletben indult A Dal 2020. Az első válogatóban, február 1-jén tíz produkciót láthattunk, abból hat jutott tovább: Varga Szabolcs, a HolyChicks, Nagy Bogi, Pál Dénes, a Horus x Marcus ft. Fekete Bori és a Fatal Error már biztosan ott lesz az elődöntőben.

Nagy Feró Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nagy Feró az első adás után nyilatkozott az Origónak, és elmondta, hogy annak örül, hogy nem másoknak kell megfelelni. „Már amikor kiválasztottuk a harminc versenydalt, akkor mondtam, hogy idén erősebb a mezőny. Nem merem azt mondani, hogy azért, mert most magyar dalt keresünk, és nem kell megfelelnünk egy trendnek, de én nagyon örültem annak, hogy magyarul énekel minden versenyző" – mesélte.

Jön a második válogató

"Mindegyik dalom közel áll hozzám, ezért nehéz, amikor csak egyet lehet kiválasztani közülük. Három-négy dalt versenyeztettem a fejemben, végül azért az Érj hozzám lett a befutó, mert a közönség nagyon szereti" - mondta Rúzsa Magdi, aki szombat este a show-ban fellép zenekarával.

Rúzsa Magdi MTVA

A vajdasági születésű énekesnő szerint A Dal idei, 75 millió forintos, zenei karrier építésére fordítható főnyereménye nagyon komoly támogatás, és ha valaki ügyesen bánik vele, akkor adott a lehetőség, hogy beindítsa vagy továbblendítse pályáját.

A második válogatóban, szombat este az alábbi előadók dalai versenyeznek:

Kies – Az egyetlen
Nene – Későre jár
Molnár Dániel – Ábránd
Mocsok 1 Kölykök – Szerelem
Konyha – Még csak szavak
Arany Timi – Hurrikán
Takács Nikolas – Csendbeszéd
Wolf Kati – Próbáld még
Patikadomb – Rólad
NÁGI – Freedom - Felszállok a gépre

Lírai és rockos dalok is lesznek

Az egyik fellépő Arany Timi lesz. „Én csak írtam egy dalt, és jött ez a lehetőség. Így több emberhez eljuthat... 16 évesen írtam ezt a dalt, tehát teljesen más világban született meg: soul volt eredetileg, szerelmes dalt lett közben. Minden szöveg egy szakasza volt az életemnek" – mondta versenydaláról.

Arany Timi amúgy épp 16 éves volt, amikor kis híján meghalt egy országúton, ugyanis az autó, amelyben ült, az elbóbiskoló sofőr hibájából frontálisan ütközött egy másikkal. Erről az esetről itt írtunk.

Arany Timi MTVA

Ugyancsak most szombaton lép fel Nági, akinek két videója összesítve 16 milliós megtekintésnél jár. A Follow The Flow - Nem tudja senki Nági, Betti és Szelina előadásában a YouTube-on 5,8 milliónál, a Facebookon 5,4 millió megtekintésnél tart épp. Az énekesnő egy másik igen népszerű videót is készített, ahol Michael Jacksontól énekli a They don't care about us-t, ez a Facebookon 2,9 milliónál tart, a YouTube-on pedig 1,9 millióan látták, köztük sok külföldi.

Akinek most jött el a pillanat

Takács Nikolas is ismert előadó, szintén most szombaton lép fel, szerinte nagyon különleges a dala. „Bigával és Szepesi Matyival dogozom együtt, ők új szerzőtársaim. Ez a dal teljes mértékben azonos azzal, aki vagyok. A csendbeszéd szövege lélekzene. A szöveg nagyon őszinte, baráti, szépen van megfogalmazva, a zene meg szenvedélyes, a kettő kombinációja érdekes végeredményt hozott."

MTVA

„Nekem ez az első olyan évem, amikor indulok. Ez egy belső érzés volt, talán most kell nekem énekelnem A Dalban... jó lenne visszahallani a rádiókban, és azt is szeretném, ha a közönség velem énekelné majd a koncerteken" – mondta az énekes.

Wolf Kati visszatért a múltba

Wolf Kati is versenyzőként lesz látható idén. „A dal egyik szerzője én vagyok, ez most extrán a saját gyermekem. A szöveget Major Eszter írta, én az egyik zeneszerző vagyok. Megtudva, hány dalt küldtek be, még büszkébb vagyok, hogy bekerültünk. Szerettünk volna egy kicsit rockosabb, más jellegű dalt írni, mint az én eddigi elektronikus zenéim" – mesélte Wolf Kati.

Wolf Kati MTVA

„Kicsit azt az időszakot hozta vissza, amikor elkezdtem zenélni, amikor garázsban, a zenészekkel próbálgattunk, és hasonló jellegű dalokat játszottunk. Már van visszajelzés, egy ideje éneklem a koncertjeimen, és hála Istennek, rádiós dal is lett. Nem tudtam, amikor elkészült, hogy mennyire jó, de
azt kapom vissza, amit én is érzek. Ez egy szakítós-újrakezdős dal, erőteljes: volt olyan, aki odajött, és azt mondta, hogy kiszedtem a gödörből ezzel a dallal" – újságolta az énekesnő.

Folytatás tehát szombaton, 19.35-kor a Duna TV-n, jön A Dal, majd 21.45-kor A Dal Kulissza!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről