3 sorozat, 3 film jön: rendületlenül tágul a Walking Dead-univerzum

Walking Dead
Vágólapra másolva!
Minimum három Walking Dead-sorozat és három Walking Dead-film érkezik még.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, hivatalosan is kaszát kapott a kultikus sorozat, amely évekre eltüntette – de legalábbis másodosztályba űzte - a vámpírokat és újra divatba hozta a zombikat. Aki a szívéhez kap a hír hallatán, hogy a Walking Deadnek annyi, megnyugodhat, a fikciós univerzum csak bővül, nincs ok a gyászra. Összeszedtük, mi van, és mi várható.

1. Harminc rész lesz még a hagyományos Walking Deadből. Hat érkezik 2021-ben. Az utolsó, 11. évad 24 részes lesz, 2022 végén lesz a búcsú, már amennyiben a járvány gyengül és lehet forgatni.

Forrás: © 2019 AMC Film Holdings

2. Az AMC a Walking Dead univerzumot Norman Reedus (Daryl) és Melissa McBride (Carol) nélkül nem akarja továbbgondolni, úgyhogy már dolgoznak egy olyan sorozaton, amely ebben a nyomorúságos, zord világban játszódik, és ennek a két színésznek a karaktere van a központban. Tervezett premier: 2023. Nagyon bízunk benne, hogy teljesen új helyszínre keveredik majd a két karakter, mert a végtelen bolyongás az erdőben már elég unalmas.

IMDb

3. Scott M. Gimple egy antológia-sorozaton ügyködik, a címe Tales of the Walking Dead. Ezek különálló sztorik lesznek, de mégis összeillenek majd valahogy, mint kis puzzle-részek. A Walking Dead-sorozatokban látott karakterekről szól majd, ezek előéletét, sztoriját mutatja be.

The Walking Dead: World Beyond AMC

4. Ne feledjük, hogy jön a teljesen új The Walking Dead: World Beyond október 4-én. Ez már olyan fiatalokról szól, akik eleve a zombiapokalipszis után születtek, azaz nekik ez a normális világ. Ha idővonalat képzelünk el, akkor ez a sorozat van valószínűleg a végén.

Jobbról Rick AMC

5. Amit sokan várnak, az Andrew Lincoln (Rick) visszatérése, hiszen ígértek a rajongóknak három filmet, amelyben ő a főszereplő – és ezen már dolgozik a Universal Pictures. Ha valaki elfelejtette volna (ami egy rajongó esetében kizárt), a WD képregény és sorozat eleve Rickkel kezdődött, ő volt éveken át a főszereplő. A színész karaktere eltűnt a sorozatban, de nem halt meg, a három hosszabb tévéfilmből biztosan kiderül, mi lett vele.

Fear The Walking Dead

6. Ott van még a Fear the Walking Dead, Robert Kirkman és Dave Erickson szüleménye, október 11-én jön a hatodik évad. Itt azért jegyezzük meg, hogy az ötödik évad vége felé volt olyan epizód is, ami 4,9 ponton áll az IMDb-n, azaz szükség lenne pár bátrabb, kreatívabb forgatókönyvre, hogy ne fulladjon unalomba a sztori.

Reméljük, mindent összeszedtünk, de elképzelhető, hogy más kószál egy-két zombi odakinn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről