Ujvári Iza: Az Exatlon után már a vébére koncentrálok

Ujvári Izabella
Vágólapra másolva!
Ujvári Izabella volt magyar válogatott atléta, volt labdarúgó és válogatott footgolf játékos. Az Exatlon egyik nagy esélyese volt, de sérülés miatt neki is fel kellett adnia a küzdelmet. Az elmúlt hónapokról, a sportról, a magánéletéről is kérdeztük.
Vágólapra másolva!

Mikor tudtad meg, hogy ki kell utaznod Dominikára?
Decemberben telefonon értesítettek, hogy nem vagyok a kezdőben, de nagyon valószínű, hogy hamar hívni fognak és feltöltésként csatlakozom a versenybe. Két hónap múlva pedig jött is az a bizonyos hívás.

Forrás: Ujvári Izabella, Instagram

Hogyan történt a sérülés?
Edzés közben sérültem meg egy rossz mozdulat következtében. Volt már ilyen rossz mozdulatom a verseny során, akkor három-négy napot kellett csak kihagyni, de a második eset utáni reggel nem tudtam lábra állni.

azt beszéltem be magamnak, hogy minden rendben van. Húsz versenynapot fájdalommal is ki kell bírnom, csak a pozitív dolgok jártak a fejemben. Amikor végre visszaállhattam, óvatosabb lettem, lassult a játékom... de azt is tudtam, ha lassabb vagyok, alacsonyabb pulzusszámmal érek oda az ügyességihez, ami nem feltétlen hátrány. De sajnos aztán három versenynap után megint rásérültem.

tv2

Hogyan lehet feldolgozni, hogy nem ellenfél ejt ki, hanem egy rossz mozdulat?
Kiadtam magamból mindent. Még porcos térddel is újra versenybe álltam. Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott a döntőben, de a lábam nem engedett tovább. Természetesen dühítő. A sérüléssel viszont nem tudok mit kezdeni, pozitívan kell nézni előre, nem pedig bánkódni.

Kik lettek jó barátok a játékosok közül?
Mindenkivel jóban vagyok, de Lilkó volt a szobatársam, nagyon sokat beszélgettünk, Franci távozása után vele volt a legjobb kapcsolatom. De mindenkivel jó kapcsolatot ápolok.

Forrás: Ujvári Izabella, Instagram

Itt együtt kell élni másokkal, hónapokon át. Mennyire vagy toleráns?
Az Exatlon megtanított a türelemre is. Ha felmerül egy probléma, akkor azt szeretem azonnal szemtől szembe tisztázni és megoldani az érintett illetővel, illetőkkel. Fontosnak tartom, hogy a véleményünket vállaljuk fel és megfelelő módon a felszínre tudjuk hozni.

Focistalánynak gondolom nem hiányzott a smink. Puritán módon éltetek, főleg a faházban.
Nem kaptunk mást, csak egyféle sampont, tusfürdőt, fogkefét. Édesanyám viszont úgy nevelt, hogy ne sminkeljem magam, mert a természetesség a legszebb, egy nőt a mosolya öltözteti, a tekintete, a szeme... nem tartom fontosnak a sminket. Vannak események, ahová elfér. Műszempillám viszont szokott lenni otthon, itt pedig az Exastore-ból vásárolt szempillaspirált használtuk.

A karibi napsütést bírja a bőröd?
Egyszer vagy kétszer leégtem, de kenem magam folyamatosan. Szerencsére kreol, könnyen barnuló bőröm van... Van, aki minden nap leégett, ez bőrtípustól függ.

https://www.instagram.com/ujvari.iza.soccer

Magánéletedről mit lehet tudni?
Tudatosan jöttem ki, nem is akartam ismerkedni, mert egy friss kapcsolatnak nyilván nem tesz jót, ha az egyik fél hónapokra távozik. Ha valaki már egy hosszabb kapcsolatban van, akkor az úgy más, abban az esetben ez a helyzet csak "rendet" tesz. Az igaz szerelmet csak megerősíti a távolság és az itt eltöltött idő, de ami nem igazi és nem működik, jobb, ha minél előbb kiderül.

Lassan szeretnék családot. Viszont ahhoz, hogy valakivel eljussak a családalapításig, idő kell, hogy előbb jól megismerjük egymást. 26 éves lettem most az Extatlonban, azt gondolom, ráérek. Nem görcsölök rá, egyedül is jól érzem magam, a footgolfra koncentrálok, és ha valaki olyan jön az életembe, aki odavaló, akkor úgy gondolom, hogy azt rögtön érezni fogom.

https://www.instagram.com/ujvari.iza.soccer

Sokan nem ismerik, milyen sportág a footgolf?
A foci és a golf keveréke. Új sportág, 2018-ban volt az első világbajnokság, ahol nők is indultak. Kilenc évig atletizáltam, utána négy év futball, de a foci más, kontaktsport, néha durvák vagyunk, mi csajok... nem bírta a térdem. A footgolf viszont olyan sport, amit tudok csinálni, minimális a sérülésveszély.

Meg lehet élni ebből, van annyi pénz ebben a sportágban?
Vannak személyes szponzoraim, akiknek hatalmas köszönettel tartozom, így tudok csak a sportra koncentrálni. Volt egy év, amikor dolgoztam, csak azért, hogy a külföldi versenyekre eljussak. Nem volt pihenőidőm, azért keltem fel naponta és dolgoztam 10 órát, hogy hétvégén, fáradtan el tudjak menni versenyre. Kiszállító voltam egy autóalkatrész-cégnél, sokat ültem kocsiban.

Jövőre, ha minden jól megy, Japánban pótolva lesz a világbajnokság, amely kétszer is el lett halasztva. Remélem, addig még találok olyan támogatót, aki segíti majd a sportpályafutásomat.

-----------------

Dominikai helyszíni riportunk első részét itt olvashatja, a másodikat itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről