Buzás Dóri: Az Exatlon utolsó napján jött az izomfájdalom, a fáradtság - interjú

Buzás Dóri
Vágólapra másolva!
112 napig harcolt, de az utolsó napon elbukott. 239 futamon indult, ebből 146 győzelme volt, 61%-os volt a teljesítménye a finálé előtt, ellenfele 135 futamnál járt, 72 győzelmet gyűjtött, ez 53%-ot jelentett. Papírforma szerint tehát Dórinak kellett volna hoznia a döntőt, de nem így lett. Mik a tervei, hogyan élte meg a küzdelmet, az együttélést?
Vágólapra másolva!

Min múlott a döntő?
Annával volt egy nagyon nagy párbajunk a döntő előtti nap, sok futam után dőlt el, ki megy tovább. Másnap reggel felébredve nagyon éreztem ezt a megpróbáltatást, az izomfájdalmat, a fáradtságot. Próbáltam kizárni: úgy voltam, vele, nem baj, ha fáj, a koncentráción fog múlni. Végül volt bennem egy mentális gát, nem tudtam megugrani... ez okozhatta a kisebb zavart. Mindig csak kicsin múlott, ki nyeri épp a futamot, Gréti pedig nagyon ügyes volt a döntőben. A 112 versenynap, amit a versenyben töltöttem, nagyon hosszú idő, ezért is lehetett a végén, hogy nem tudtam maximálisan ott lenni.

A két női döntős tv2

Mi volt a legnehezebb ebben a 112 versenynapban?
Csak jó jut eszembe. Talán, ami hiányérzetet kelt, hogy nem voltak ott a barátaim, akik tanácsokat adhattak volna. Pár mondat, kis baráti segítség sokat jelentett volna. Ez volt talán a legrosszabb.

Az összezártságot jól bírtad?
Kézilabdáztam 15 évig, sokat kellett alkalmazkodnom másokhoz, szerintem toleráns vagyok. Az együttélés másokkal azért sem okozott nehézséget, mert kollégista is voltam. Most viszont öt hónapig olyanokkal kellett együtt lenni, akiket nem annyira ismertünk. Érdekes módon csak a vége felé kérdezgettük egymástól, ki hol született, hol élt.

Azt gondoltuk, hogy ismertük a másikat, de inkább csak a másik játékát ismertük... hova járt iskolába, milyen hangszeren játszik, mit csinál szabadidejében? Nem tudtuk. Aztán kiderül, hogy Anna is játszik hangszeren, miként én is, de ő sem mondta el. Hónapok után jöttek elő ezek a személyes dolgok.

tv2

Volt sírdogálás, amikor nem látott a kamera?
Februárban volt, hogy elvonultam és nagyon sírtam. Akkoriban a faházban voltunk, az első és talán egyetlen nagy mélypontom volt... egy sziklán ülve zokogtam.

Mennyire hiányoztak a női pipere holmik?
A tisztálkodási szerek annyira nem hiányoztak, én otthon sem vagyok sminkelős. A testápoló viszont hiányzott, főleg akkor, amikor az arcom leégett, lehámlott. Az orvos adott krémet, de jó lett volna saját.

A magánéletről mit árulsz el?
Nekem csak az anyukán és a testvérem a családból, akik közel állnak hozzám. Apukám is van, csak nem tartjuk a kapcsolatot: tudta, hogy jövök a műsorba, de semmi impulzus nem jött tőle. Apámmal sajnos egyre nőtt az egymás közötti távolság, ő amúgy katona.

A szüleim elváltak, édesanyám párját nagyon szeretem. Ő nem akarta követni a műsort, de amikor kiderült, hogy jövök, megígérte leül és anyuval minden este végignézi és szurkol ő is. Ez külön boldogságot okoz.

Barátod van?
Párkapcsolatom most nincs.

Buzás Dóri tv2

A korábbiakban te voltál az erősebb fél?
Volt, amelyben domináns voltam, de volt, ahol nem. Alapesetben nagyon jól alkalmazkodom.. de a játék megtanított arra, hogy kiálljak magamért. Nem leszek „csendestárs" egy kapcsolatban sem.

Úgy tűnt a műsor alapján, hogy Viktornak tetszettél.
Mi a játék elején letisztáztuk, hogy nőként szimpatikus vagyok Viktornak, de tudta, hogy nem lesz ebből több, mint barátság. Más a személyiségünk, amúgy pedig két erős karakter vagyunk, igencsak oda tudunk szólni a másiknak, ezt pedig egy párkapcsolat nem bírja ki.

Nekem pedig olyan érzésem volt kiesésekor, mintha a szívemből elvitt volna egy darabot. Több hónapig mellettem volt, és az a hosszú idő, amit együtt eltöltöttünk, erős kötelékeket jelentett, ami szerintem a verseny után sem szakad meg.

Hová mész vissza Magyarországra?
Egyedül éltem Keszthelyen, anyukáméktól nagyjából 40 kilométerre. Pénzügyi tanácsadó voltam, egyéni vállalkozóként, személyi edzőként is dolgoztam, ezt a vonalat szeretném vinni tovább. Kézilabdacsapatom is volt, ovisoknak is tartottam csoportos órákat, Ugrimanók néven, ezt biztos vár rám otthon, aminek nagyon örülök.

Ki az három ember, akivel tíz év múlva is fogsz találkozni?
Nagy Danit szeretném az életemben tudni, Viktor biztosan ott lesz. A harmadik... nagyon nehéz, mert a lányokkal is barátságok alakultak ki. Anna, Vivi... a harmadik hely több személynek is kiadó!