A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Újdonságokkal indult el a tanév a TV2 Akadémián

Dancing With The Stars Ördög Nóra
Vágólapra másolva!
Új tanárokkal, friss gyakorlati tantárgyakkal és ambiciózus szakmai tervekkel indult el az új szemeszter szeptember végén a TV2 Akadémián. Az Akadémia elismert tévés szakemberekből álló tanári karához új oktatóként csatlakozott Pachmann Péter, a Mokka műsorvezetője, valamint vendégtanárként Ördög Nóra. Jövő januártól új szakok is indulnak a TV2 Akadémián: technikus, vágó, online szerkesztő és sorozatíró képzésből is lehet majd választani. Utóbbi kurzus vezetője Divinyi Réka, aki a többi közt a Valami Amerika 2. és 3., a Csak szex és más semmi, és a Szabadság, szerelem forgatókönyveit írta. A sorozatíró kurzus diákjai a képzés második félévében akár már a TV2 sorozatain is dolgozhatnak.
Vágólapra másolva!

Megerősített oktatói gárdával, új gyakorlatorientált tantárgyakkal kezdődött el szeptember végén a 2021/2022-es tanév a TV2 Akadémián: az akkreditált felnőttképzési intézmény műsorvezetői és szerkesztő-riporteri, illetve a sportriporteri képzésén mintegy 34 hallgató kezdte meg a tanulmányait. Az órarendbe az általános tantárgyak mellé, mint a szerkesztés, műsorvezetés és vágás olyan specializált tárgyak is bekerültek, mint a „Digitális tartalomgyártás és brandépítés", amelyet Ördög Nóra tart vendégtanárként, de megismerkedhetnek a hallgatók a showműsorok, reality show-k és napi sorozatok készítésének alapjaival is.

Forrás: sajtoszoba.tv

Az Akadémia elismert tévés szakemberekből álló, több mint harminc fős tanári karához új oktatóként Pachmann Péter, a Mokka műsorvezetője is csatlakozott, aki a műsorvezetői és szerkesztő-riporteri kurzuson ad majd órákat.

Az elméleti és gyakorlati képzés mellett motivációs előadások is segítik a hallgatók fejlődését az idei szemeszter során, többek között Till Attila és Gönczi Gábor is megosztja a diákokkal a szakmával kapcsolatos tapasztalatait és tanácsait.

Fotó: Szabó Gábor/Origo

"Célunk, olyan komplex tudású médiaszakemberek képzése, akik az Akadémián szerzett elméleti ismeretekkel és szakmai gyakorlattal az iskola elvégzése után bármilyen televíziós munkára vagy produkcióban való közreműködésre alkalmasak lesznek" – mondta Sallai Zsuzsa, a TV2 Akadémia menedzsere. Hozzátette: a legjobb tanulóik számára a különböző szakmai együttműködéseknek köszönhetően nem csak a TV2-nél, hanem rádióknál, online szerkesztőségekben, sőt, akár műsorgyártó cégeknél is lehetőség nyílik a szakmai gyakorlatszerzésre, illetve a későbbiekben akár az elhelyezkedésre, így az intézmény egyben belépőt jelenthet számukra a média világába. A képzés népszerűségét mutatja, hogy olyan hírességek is megtalálhatók a hallgatók között - például Kollányi Zsuzsi -, akik egyébként is kapcsolatban állnak a média világával.

Januárban újabb jelentős mérföldkőhöz érkezik a TV2 Akadémia, ekkor ugyanis a meglévő műsorvezetői és szerkesztő-riporteri, illetve a sportriporteri kurzus mellett új szakok indulnak: vágó, technikus, online szerkesztő és sorozatíró képzés közül is válaszhatnak a hallgatók.

Az érdeklődők a TV2 Akadémia honlapján jelentkezhetnek a januárban induló képzésekre. A sorozatíró/forgatókönyvíró kurzus vezetője és szakmai mentora Divinyi Réka lesz, aki a többi közt a Valami Amerika 2. és 3., a Csak szex és más semmi, és a Szabadság, szerelem forgatókönyveit írta, és jelenleg a hamarosan induló tanfolyam tananyagát és vendégtanárainak listáját véglegesíti.

Egyedülálló a képzésünk, hiszen nem csak oktatást, hanem munkalehetőséget is biztosítunk. A mélyvízbe dobjuk diákjainkat, a második félévben a legjobbak már a TV2 sorozatain közreműködhetnek" – emelte ki Divinyi Réka.

A TV2 Akadémia 2009-ben indította el első képzését, azóta a diákok első kézből, a TV2-csoport legkiválóbb munkatársaitól és külsős óraadó tanároktól tanulhatják meg a szerkesztői és riporteri munka minden titkát. Az indulás óta közel ezer hallgató végezte el a sokoldalú képzést, az itt végzett diákok közül sokan a TV2-nél, vagy más médiumoknál helyezkedtek el azóta. Az elméleti képzés mellett a TV2 Akadémia erősségét a gyakorlatorientáltság jelenti: az elméleti alapozás után a képzésben résztvevők számára folyamatos gyakorlati lehetőséget biztosítanak a TV2 különböző szerkesztőségeiben, a TV2 számára készülő, külső gyártású produkciókban, vagy más szakmai partner médiumoknál. A TV2 Akadémia 2020 ősze óta akkreditált felnőttképzési intézményként végzi a tevékenységét, miután a Pest Megyei Kormányhivatal határozatban erősítette meg a TV2 Média Csoport Zrt. által nyújtott képzés hivatalos működését. A TV2 Akadémia része a Felnőttképzési Adaszolgáltatási Rendszernek is, amely szigorú adatszolgáltatással jár, és amely a magyarországi felnőttképzés színvonalának további emelését szolgálja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!