Dicséret mellett kritika is volt bőven A Dalban

Katona Petra
Vágólapra másolva!
Idén tizedik alkalommal láthatják a nézők a Duna Televízió műsorán A Dalt. 2021-ben negyven produkció mutatkozik be, hét adás lesz összesen. Február 13-án folytatódott a műsor, Nagy Szilárd és Ragány Misa láthatóan nem voltak elégedettek a zsűri pontjaival, de Csondor Kata még rosszabbul járt, a dalát Nagy Feró nagyon csúnyán lehúzta, és a többi zsűritag is lepontozta. Minden fellépés itt megnézhető. A harmadik válogató volt soron, lássuk, mit hallottak a zsűritagok!
Vágólapra másolva!

Chain Bridge Pop - Messze valahol

Vincze Lilla szerint bájos és természetes a zenekar, jók a gondolatok, de ritmikailag nem az igazi a dal, mintha nem érné magát utol az énekes. Mező Misi jó popdalt hallott, Ferenczi György a tempóját venné lejjebb, hogy jobban „guruljanak" a sorok. Nagy Feró úgy vélte, hogy a szerzemény jó: „beindítani egy show-műsort, iszonyú nehéz, de megcsináltátok!" – mondta lelkesen, majd adott egy szerény hatost. 28 lett összesen.

Kozma Orsi - Változik a világ

Ferenczi György a hangszerelés fontosságáról beszélt, gratulált, tetszett neki a szerzemény. Mezőnek a szöveg jött be nagyon: „bajban mutatkozik meg a társ, és ez a dalból kiderül" - summázta. Az énekesnő is 28 pontot kapott.

Kozma Orsi MTVA

Beneath My Skin - Ébredj!

Feró a fiatalos dinamizmust dicsérte, hogy úgy ugráltak a fiúk, ahogy ő már nem tud – pár (szerinte fölösleges) hajlítást kifogásolt. Vincze Lilla is a lendületet dicsérte, gratulált, nyolc pontot adott. A zenekarnak 30 pont jött össze.

NÁGI és Betti - Gyere velem

Mező Misi a testvéri kötelék fontosságáról, az önazonosságról beszélt. „Fantasztikus dolog, hogy együtt csináljátok ezt" – summázta, a klipet is dicsérte. Ferenczi nagyon jó éneklést hallott, bár a szövegben talált kis hibát. 28 pontot kaptak ők is összesen.

Nagy Szilárd feat. Ragány Misa - Drága Hazám

„Nagyon erős produkció volt, de olyan, mintha pályázatra írtátok volna. Ha patikamérlegen írtátok, akkor műanyag lesz. Az egészből a szabadság hiányzik nekem, de a dal nekem nem jött be" – lombozta le Feró rögtön a csapatot. Lilla szerint szép a dal, de korszerűsíthető. „Szakmailag profi, de van egy feszültség, a szabadság hiányzik. Nagy szükség van ezekre a gondolatokra, de meg kell újítani ezt a műfajt is" – jegyezte meg. 26 pontot kaptak.

Pink & The Panthers - Sodor a szél

Mező szerint tudnak muzsikálni, ez kiderült világosan. Ferenczi úgy vélte, hogy a finom az nem erőtlen, ez a dal gurult rendesen. „Ez egy szemtelen, jó kis banda, nagyon gratulálok" – jegyezte meg, intonációs hibákat azért megemlített. 32 pontjuk lett, eddig az este legjobbja.

Pink & The Panthers MTVA

Katona Petra - Viszlát Múlt

Az este egyik legszebb pillanata volt, vélte Vincze Lilla. Az énekesnő szerint szépen építették fel a dalt, átjött az énekesnő lénye, finomsága. Mező elmondta, hogy örül, ha egy vokalista előlép szólóénekesnek. „Én köszönöm ezt az élményt. De jobban ki kell nyitni a szájat, érthetőbb lesz" – javasolta. Feró szinte szerelmet vallott, őt elvarázsolta Petra, kilencest adott. 34 pontja lett, ezzel máris továbbjutott.

Katona Petra MTVA

Swing à la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos - Maradok

Ez egy klasszikus dal, a forma, majdnem egy nóta – magyarázta Ferenczi György. Szerinte a zenészek alázatosak, mert sokkal többet tudnak zeneileg, mint amennyit most lehetett hallani, amúgy neki nagyon tetszett. Feró szerint ez másik világ, másik dimenzió volt: „Nincs ebben semmi erőlködés, ki kell jönni, aranyosan zenélni, mi kell ennél több?" – tette fel a kérdést. Lillánál felbukkant egy 10-es, ezen az estén ez volt az első. 34 lett a vége, ezzel továbbjutottak.

Swing à la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos MTVA

Csondor Kata - Bosszúállók

– mondta Feró. Lilla bizonyos fokig egyetértett, szerinte amúgy egyéni a habitusa az énekesnőnek. Gratulált az egyéni világhoz, de a dalban hibákat talált: „Nehéz volt feldolgozni" – mondta. 23 pontot szerzett mindössze, ez nem elég neki, viszont a Pink & The Panthers nagyon örült, továbbment.

Szekér Gergő – Hazatérsz

Technikai hiba miatt újra neki kellett rugaszkodni, de hosszan tapsoltak a stúdióban lévők. „A bátorságodért is jár a taps. Bonyolult harmóniát írsz magadnak, nehéz elénekelni" – vélte Mező Misi. Vincze Lilla dicsérte a szerzőt, a szöveg, a dal világa megfogta. „Két év alatt fejlődtél" – dicsérte. 29 lett a jussa. A pontozás után a Beneath My Skin ünnepelt nagyon, ők ezzel továbbjutottak.

Vincze Lilla MTVA

A zsűri pontjai alapján tehát továbbjutott a Beneath My Skin, a Pink & The Panthers, a Swing à la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos és Katona Petra. Ekkor még lehetett szavazni, közben a több mint 40 éve változatlan formációval zenélő Karthago együttes Vastag Csabával lépett fel.

A műsor végén kiderült, hogy tévéző közönség a Nagy Szilárd feat. Ragány Misa páros Drága Hazám című dalát találta még elég jónak, ők is ott lesznek a folytatásban.

Minden dalt itt vissza tud nézni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről