Körtvélyessy Zsolt felesége után az öccse is koronavírus miatt halt meg

Körtvélyessy Zsolt, Barátok közt
Kecskemét, 2010. november 26. Körtvélyessy Zsolt István szerepében játszik II. János Pál pápa (Karol Wojtyla): Az aranyműves boltja című darabjának próbáján, melyet Cseke Péter rendezésében 2010. november 28-án a kecskeméti Katona József Színház Kelemen László Kamaraszínházában mutatnak be. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A színész teljesen maga alatt van, még elbúcsúzni sem tudott az öccsétől.
Vágólapra másolva!

Körtvélyessy testvére februárban került kórházba, miután többször szédült, majd kiderült, hogy demenciával küzd. Nem sokkal később megfertőződött a koronavírussal, a szervezete pedig feladta a küzdelmet. "Vasárnap, a feltámadás ünnepén jött a hír, hogy meghalt a kórházban. Szegény már nem volt jól, nem is igen volt magánál. Az orvosok azt mondták, van esélye legyőzni a vírust, de végül lett egy kétoldali tüdőgyulladása, és azt már nem bírta" - mesélte a színész a Blikknek.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

"Azt mondták, elaludt, ami a legszebb halál. Nagyon sajnálom, hogy ott hunyta le örökre a szemét, de tudom, hogy már egy jobb helyen van, ahol nincsenek fájdalmai.

Nagyon fáj, hogy nem tudtam tőle elköszönni. (...) Az az egy dolog vigasztal, hogy januárban a születésnapját még együtt ünnepeltük, és hogy párszor legalább láthattam az elmúlt hónapokban" - mondta Körtvélyessy, aki nagyon nehéz időszakon van túl. Két szerettének a temetését kellett intéznie, ami nagy lelki terhet jelent számára.

nem tudom, hogyan lehetnék erős, amikor ilyen szörnyűségek történnek egymás után. A lányom és a kis unokám, Lilike adnak erőt, hogy ne törjek meg, hogy élni akarjak" - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről