Folytatódik a II. János Pál pápa életét bemutató film a Dunán

II. János Pál pápa, Karol Józef Wojtyła
Pope John Paul II blesses pilgrims 02 February 2000 during a mass for the men and women who dedicate their lives to God on Saint Peter's Square in Vatican City. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Karol 2 - A pápa, aki ember maradt című kétrészes olasz-lengyel tévéfilm az immár pápává szentelt Karol Wojtyla életét és tetteit mutatja be. Az Ennio Morricone zenéjével kísért alkotást a Duna Televízió mutatja be az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve augusztus 13-án és 14-én este.
Vágólapra másolva!

Az augusztus 13-án látható első rész bemutatja a II. János Pál néven pápává szentelt Karol Wojtyla tetteit, aki utazni kezd, hogy Ázsia és Latin-Amerika híveihez is elvigye vigasztaló üzenetét. A második rész, amelyet másnap, augusztus 14-én sugároz a Duna Televízió, már a merénylet utáni időszakot öleli fel. Bár a pápa egészsége sokat romlik, de ez nem akadályozza őt abban, hogy tovább folytassa utazásait, és eljusson mindazokra a vidékekre, ahol az emberek bátorításra vagy megbékélésre várnak. Még azok is, akik nem értették meg üzenetét, csodálattal tekintettek lelki erejére, bátorságára, lelki tisztaságára.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A Karol 2 - A pápa, aki ember maradt című 2006-os olasz-lengyel film első részét augusztus 13-án, 20:30-tól, míg második részét augusztus 14-én, 21:30-tól tűzi műsorára a Duna Televízió.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről