Berki Krisztián temetése enyhíthet Mazsi gyászán

Berki Krisztián
Vágólapra másolva!
Május 26-án kora délután vesznek végső búcsút a 41 éves korában meghalt Berki Krisztiántól. A kétgyerekes apuka végső nyughelye a Farkasréti temető legszebb részén található. A búcsúztató nyilvános lesz, a temetkezési vállalat arra számít, hogy nagyon sokan róják majd le végső tiszteletüket - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Berki Krisztián felesége, Mazsi élete legnehezebb időszakán megy keresztül. Bár mindig is vékony volt, úgy tudni, hogy

a tragédia óta két ruhaméretet fogyott, elzárkózik a külvilágtól, teljesen magába fordult,

ami persze érthető is, hiszen épp Berki halálának estéjén ültek volna le kettesben, hogy átbeszéljék a házasságukat. A fiatal özvegynek talán csak azok a percek nyújtottak némi vigaszt, amikor felkeresett egy halottlátót, akinek Krisztián üzent.

Berki Krisztián és Mazsi Forrás: Berki Krisztián/Instagram

A Ripost megkérdezte dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológust arról, hogy vajon a temetés enyhíthet-e Mazsi feldolgozhatatlannak tűnő gyászán, valamint, hogy milyen lelki folyamatok játszódhatnak majd le benne, miután egy szertartás keretén belül örökre elbúcsúzik a szerelmétől, egyben kislánya, Emma Katerina édesapjától.

„Alapvetően minden ember másképpen gyászol, az viszont tény, hogy magának a temetésnek szimbolikus ereje van, hiszen az egy rituális elbúcsúzás, ami a gyászfeldolgozási folyamat fontos része. Az esetek többségében a lezárást, az elengedést ez a rituálé elősegíti" - monda a szakpszichológus.

Berki Krisztián Forrás: Instagram/berkikrisztián

Mint fogalmazott, maga a ceremónia abban nyújt mankót, hogy megpróbáljuk lezárni a történteket és elengedni a meghalt szerettünket.

„Az emberek többsége ilyenkor megkönnyebbül, hiszen nagyon gyakran a temetésig egy intenzív érzelmi zűrzavarban él. Felszívja magát, és utolsó erejével is helyt áll és intézkedik, hiszen azt a temetést meg kell szervezni. A temetés után az is gyakori, hogy az ember jobban elkezd foglalkozni a belső érzéseivel, gondolataival, rájuk kerül a fókusz. Ezért a szertartás mindenképp egy fordulópont. Lesz egy megkönnyebbülés, de persze ezzel együtt továbbra is fennáll a szomorúság, a bizonytalanság, nem lesz könnyebb a gyászoló személynek, de a hangsúly leginkább arra terelődik, hogy hogyan tovább. Ezt a szakaszt váltja majd fel idővel az, hogy az illető újra nyit a külvilág felé, és akit elveszített, emlékek formájában él benne tovább" - mondta dr. Makai Gábor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről