A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Eltemették Szász Endre negyedik feleségét

Vágólapra másolva!
Mintegy tucatnyi szerette kísérte utolsó útján a Farkasréti temetőben a világhírű grafikus és festőművész, Szász Endre negyedik feleségét, Lulát.
Vágólapra másolva!

A 2003-ban elhunyt művész talán legismertebb párja 1931-ben született Pécsett, s modellként futott be, majd Szász oldalán bejárta a világot, hogy aztán visszatérjen Magyarországra. A Blikk információi szerint az utóbbi éveit már magányosan töltötte.

A nő hosszú évekig jó feleségként igyekezett segíteni Szász Endre munkáját, illetve karrierjét. Rámenős stílusa sokáig előremutató volt, de

egy idő után terhessé vált Szásznak, hogy Lula lépten-nyomon hangoztatta, ő csinált sztárt a festőből.

Különösen, mivel viharos válásuk után is az ő nevével intézkedett és özvegyként, illetve a művész hivatalos szellemi hagyatékának kezelőjeként, örököseként lépett fel, amiből kisebb botrány kerekedett.

– Kezd elegem lenni abból, hogy a volt feleségem miatt állandóan kellemetlen helyzetbe kerülök. Bő évtizede szenvedek a nyilatkozataitól, s miután a nevemmel is visszaél, mindent megteszek azért, hogy ne legyen jogosult a nevem használatára – borult ki Szász egy 1999-es újságcikkben, míg az ötödik feleség, Katalin beperelte Lulát, kijelentve, csaknem húsz évi házasságuk után, ő az „igazi" özvegy és ő jogosult a hagyaték ápolására. Katalin mindezt végzi is nagy odaadással a művész 2003-as halála óta Várdán lévő közös birtokukról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!