Nagyon ritka betegségtől szenved a magyar tinisztár

Barbee
Vágólapra másolva!
Bata Adrienn, azaz Barbee egykor a VIVA TV-n volt sikeres előadó, első helyre is került az Ébressz fel című dalával. Ez 2008-ban volt, első albuma 2009 nyarán jelent meg Popsztár címmel. 2010-ben megnyerte meg a Legjobb Női Előadónak járó díjat a Viva Cometen, majd eltűnt, és pár éve újra felbukkant. Most sajnos rossz híreket közölt.
Vágólapra másolva!

„December 24-én hirtelen megszédültem. Korábban is volt ilyen már, sőt kinek ne lenne? Vérnyomástól, vagy nem evett eleget, frontoktól, esetleg hirtelen mozdulatoktól. Az azt követő napoktól picit kába voltam, sokszor volt szédüléshez hasonló érzésem, de nem gátolt semmiben. Aztán december 31-én ébredés után megint erős szédülés lett rajtam úrrá. Felkelés után forgott a szoba, aztán minden apró mozdulattól szintén. Egyedül feküdni esett jól. Estére picit mérséklődött, aztán másnaptól megint rosszabb lett. Így telt el egy hét" – kezdte a beszámolót az énekesnő.

Barbee https://www.instagram.com/barbeemusic/

Bárkinek mondta, mindenki azt válaszolta, hogy van ilyen, mással is előfordul. „Én sem hittem, hogy komoly, türelmesen vártam, hogy elmúljon. Aztán egy hete szerdán a laptopon előtt ülve hirtelen 180 fokban beforgott a szoba, rendesen kapaszkodnom kellett percekig, mert hiába ültem, azt hittem lefordulok a székről. Jött a pánik, sírás, telefon a férjemnek, azonnal gyere haza, félek. Délután házirorvos, fül-orr gégész, neurológus, majd egy furcsa diagnózis: BPPV, azaz jóindulatú helyzeti szédülés betegségem van" - folytatta.

Barbee https://www.instagram.com/barbeemusic/

Barbee szerint ezt bármilyen más betegség vagy rossz mozdulat kiválthatja. „A fülben lévő kis "kristályok" elmozdulása okozza, melyek ha rossz helyen vannak, rendellenességről küldenek jelet az agynak, ami szédüléssel válaszol.

torna van, egészséged életmód, meg a többi maszlag. Azóta eltelt egy hét, talán tegnap és ma már jobb, de ezt inkább felejtsük is el, mert már félek kijelenteni bármi ilyesmit. Az év első napjai tehát azzal telnek, hogy kinyitom a szemem, szomorúan konstatálom, hogy a fejem még mindig zavaros, felállok, majd érzékelem, hogy még mindig olyan, mintha egy viharban zötykölődő hajón próbálnék egyenesen sétálni, mindezt úgy érezve, mintha egy szemüvegen keresztül látnám a világot."

Elárulta, hogy feküdni, olvasni és tévét nézni esik csak jól, mert ekkor nincs szédülés. Minden más mozdulatra folyamatosan imbolyog, lebeg a környezete. „A felépülés, azt mondják, hosszú idő. Van akinek több hét vagy több hónap, de több évről is olvastam rémhíreket.

picit újratervezni és nem stresszelni azon, hogy mi lesz holnap. Ami nagyon nehéz. De ha nem vagyok pozitív, akkor ki más legyen az? Sajnáltatni nem akarom magam, de azt sem szeretném mutatni, hogy minden rendben, mert őszinte leszek, nagyon rossz így élni."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről