Áder János személyesen köszönt el Weisz Fannitól

ÁDER János
Budapest, 2022. január 1. Áder János köztársasági elnök és Weisz Fanni jeltolmács, siket esélyegyenlőségi aktivista az államfő újévi köszöntőjének televíziós felvételén a Sándor-palotában 2021. december 29-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Weisz Fanni 19 évesen kezdte el a munkáját Áder János mellett.
Vágólapra másolva!

Megtisztelő feladat lehetett a köztársasági elnök úr mellett, pontosabban mögött – jeltolmácsolni a minden évben várva várt újévi köszöntő alatt. Weisz Fanni 10 évig jelelt Áder Jánossal minden szilveszter éjjelén.

Így volt ez tavaly év végén is, amikor tudtuk, utoljára találkoztunk. Köszönetet mondott nekem és az egész televíziós stábnak is" - kezdte Fanni. Áder a maximális két ciklusát tölthette be a ház első embereként, hivatalát pedig Novák Katalin vette át, aki az első női köztársasági elnök Magyarországon.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Május 10-én vette át hivatalát a Sándor Palotában Novák Katalin, az eddigi legfiatalabb államfő, háromgyerekes édesanya. A kulcsokat Áder János adta át neki. Az új elnök megválasztásakor ezt mondta: a békesség embere szeretne lenni. Weisz Fannit a Bors megkérdezte, szeretne-e pozíciójában maradni továbbra is. "Természetesen, ha az új köztársasági elnök számítana a munkámra, nagy megtiszteltetés lenne, örömmel vállalnám" – szólt a gyönyörű szépségkirálynő, aki nem csak szépségével, de intelligenciájával és őszinteségével is kivívta a magyar emberek szeretetét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről