Ezek voltak az elmúlt év legnézettebb tévéműsorai

Super Bowl LVII - Kansas City Chiefs v Philadelphia Eagles GettyImageRank2 American Football - Sport Looking USA Arizona Passing - Sport Photography Super Bowl Kansas City Chiefs NFL Glendale - Arizona Philadelphia Eagles NFC East State Farm Stadium Match
GLENDALE, ARIZONA - FEBRUARY 12: Jalen Hurts #1 of the Philadelphia Eagles looks to pass against the Kansas City Chiefs during the fourth quarter in Super Bowl LVII at State Farm Stadium on February 12, 2023 in Glendale, Arizona. Gregory Shamus/Getty Images/AFP (Photo by Gregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Nielsen kiadta az elmúlt tévés évad amerikai nézettségi listáját, kiderült, hogy az Egyesült Államokban melyek voltak a legnézettebb heti műsorok a 2022-2023-as szezonban.
Vágólapra másolva!

A Nielsen máris közölte az éppen csak véget ért 2022-2023-as tévés évad amerikai eredményeit, ami alapján az NFL, vagyis az amerikaifutball-szövetség heti sorozatai igen jól mentek: a teljes lakosságban a vasárnap esti közvetítésüket, vagyis az NFL Sunday Night Footballt nézték a legtöbben, heti átlagban több mint 18 millióan.

Heti átlagnézettség alapján a teljes amerikai lakosságban ezek voltak a legnépszerűbb tévéműsorok:

Forrás: Nielsen/Variety

A Nielsen itt tehát csak a hetente jelentkező műsorokat listázta (ezért nem látjuk például a táblázatban a jó 115 milliós nézettségű Super Bowlt), és persze a tartalomszolgáltató oldalak számai sem szerepelnek, csak az országos és kábeltévéké.

Ugyanezekkel a jellemzőkkel a 18-49-es célcsoportban már az NFL heti mérkőzései kerültek az első három helyre (a Yellowstone "csak" a negyedik lett), de az NBA kosármeccsei is népszerűek voltak.