A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt Paul McCartney gitárosa, Denny Laine

BritWeek's 10th Anniversary VIP Reception & Gala - Inside GettyImageRank3 Vertical
LOS ANGELES, CA - MAY 01: Musician Denny Laine performs onstage during BritWeek's 10th Anniversary VIP Reception & Gala at Fairmont Hotel on May 1, 2016 in Los Angeles, California. Randy Shropshire/Getty Images for Britweek/AFP (Photo by Randy Shropshire / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
79 éves korában meghalt Denny Laine, a Moody Blues énekese és Sir Paul McCartney együttesének, a Wingsnek a gitárosa.
Vágólapra másolva!

Felesége, Elizabeth Hines elmondta, hogy a tüdőbetegséggel folytatott hosszú küzdelem után halt meg. Paul McCartney az Instagramon tisztelgett a zenész előtt, aki "kiváló énekesnek és gitárosnak" nevezte őt. "Denny nagy tehetség volt, remek humorérzékkel, és mindig kész volt segíteni másoknak... Eltávolodtunk egymástól, de az elmúlt években sikerült helyreállítanunk a barátságunkat, és megosztani az együtt töltött idők emlékeit" - írta.

Denny Laine 2016-ban Forrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Randy Shropshire

Laine többek között énekelt a Moody Blues több millió példányban eladott Go Now című albumán, és társszerzője volt a Wings Mull of Kintyre című slágerének.

A Moody Blues formációban 1964 és 1966 közt zenélt, majd a Beatles-legenda McCartney együttesében, a Wingsben volt tag 1971 és 1981 között. Laine hat évtizedes zenei munkássága során több más zenekarral lépett fel, vett fel dalokat, neve pedig bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!