Szörnyű betegsége miatt megsüketülhet és megnémulhat a magyar énekesnő

Napsugár Anna
Vágólapra másolva!
Napsugár Anna úgy vált énekesnővé, hogy gyakorlatilag semmit sem hall a minket körülvevő világból.
Vágólapra másolva!

Napsugár Anna majd egy évtizede siketként éli életét, ráadásul előbb-utóbb a hangját is el fogja veszíteni egy genetikai betegség, a szklerózis multiplex miatt. Addig azonban folyamatosan énekelni akar, és reméli, sikerül még néhány aranylemezzel gyarapítania az eddigieket.

"Ez az első önálló aranylemezem, de válogatásalbumokkal már kilencszeres aranylemezes előadó vagyok, amiért nagyon hálás vagyok a kiadómnak és persze a közönségnek, akik elfogadtak és szeretnek, és értik az üzenetet, amit közvetíteni szeretnék feléjük. Hiszen tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok egy kiköpött Jennifer Lopez..." – kezdte a Borsnak nevetve a siket énekesnő.

Szeretném megismertetni a világgal azt a zeneiséget, ami annak ellenére is bennem van, hogy nem hallom a körülöttünk csengő-bongó világot. Ebben segít a jeltáncom is" – magyarázta Anna, majd elárulta, honnan merít ihletet dalai születéséhez.

Forrás: Napsugár Anna/Facebook

"A dalaim írásánál a saját életem pozitív és negatív eseményeiből táplálkozom. Rengeteg csoda történt velem eddig és sajnos a poklot is megjártam már többször is. Tizenhárom éves voltam, amikor elveszítettem édesapámat, ami után el kellett engednem azt a tervemet, hogy pszichiáter és szexuálpszichológus leszek. Nem tudtam továbbtanulni, mert dolgoznom kellett, hogy segítsek édesanyámnak" – idézte fel.

"Később egy évre kerekesszékbe kényszerültem egy baleset miatt. Az akkori vőlegényem cukrász volt és én mellette dolgoztam segédként. Megemeltem egy huszonöt kilós liszteszsákot és egy rossz mozdulat következtében kiszakadt a gerincsérvem.

Ez megfordult. Mostanában kezd elmenni a beszédem. Sajnos hallóideg és hangszálsorvadással jár a problémám. Azt, hogy tudok énekelni és lassítani tudtam a folyamatokat, Pitti Katalinnak köszönhetem, aki nyolc éve tanít engem. Ha ő nem lenne, már nem tudnék kommunikálni, csak jelbeszéddel" – árulta el Napsugár Anna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről