Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Rendkívüli műsorváltozás lesz ma este a TV2-n

Valamiamerika2
Valami Amerika
Vágólapra másolva!
A hosszan tartó betegség után 41 évesen, péntek hajnalban meghalt Tompos Kátyára emlékezik a TV2. A Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színművész, énekes emlékére rendkívüli műsorváltozással a Valami Amerika 2 kerül képernyőre 21:55-től.
Vágólapra másolva!

Néhány hete jött a hír, ami az egész országot sokkolta, Tompos Kátya, a rendkívül tehetséges színésznő súlyos betegségben szenved. Összefogott az egész szakma, kollégái jótékonysági gálaesten léptek fel, hogy támogassák, ám Tompos Kátya, generációjának egyik legtehetségesebb színésze, énekese, előadója, péntek hajnalban meghalt.

A színésznőt számos színpadi és filmszerepben láthatta a közönség pályája során, ezek közül ma este 21:55-től a TV2 rendkívüli műsorváltozással a Valami Amerika 2 című filmet tűzi műsorára.

A 2008-as filmben Vivi szerepében láthatták Tompos Kátyát a nézők, illetve ő énekelte a Magányos csónak című betétdalt is, amely a ma napig a film emblematikus, és sokak számára meghatározó dala lett. Tompos Kátya 41 éves volt.

Tompos Kátya
Tompos Kátya a Valami Amerika 2 egyik jelenetében
Fotó: Budapest Film

Régóta küzdött a súlyos betegséggel

Mint írtuk, sorra búcsúznak a tragikus körülmények között meghalt színésznőtől barátai, családja és kollégái is, a búcsúüzenetek elárasztották a közösségi médiát, hiszen nemrég egy emberként fogott össze Tompos Kátya gyógyulása érdekében a magyar színésztársadalom, miután május elején kiderült, hogy a színésznő súlyos beteg. Végül meglett az összeg, hogy Tompos Kátya megkapja a különleges kezelést, amire ritka daganatos megbetegedése miatt lett volna szüksége, de sajnos már túl késő volt.

Kollégái segítségképp szerveznek egy jótékonysági gálát szerveztek "Szeretünk Kátya" címen, mely amely május 25-én került megrendezésre a Szegedi Nemzeti Színházban. A fellépők között  volt Udvaros Dorottya, Für Anikó, Hrutka Róbert, Dolhai Attila, Falusi Mariann neve is. A gálán befolyt bevételt teljes egészében Tompos Kátya gyógykezelésére szánták, azok, akik nem tudtak részt venni a gálaesten, de segíteni szerettek volna, ők a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva tehették meg. 

Tompos Kátya halálhírét a család és a színésznő menedzsmentje tudatta az MTI-vel pénteken, valamint a színésznő közösségi oldalán egy nyilvános közleményben, melyben arról is szó esik, hogy a gyógykezelésre szánt összegnek mi lesz a sorsa a későbbiekben.

Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy hosszan tartó betegség után Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében.

Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit" - írták.

Tompos Kátya
Tompos Kátyától a mai műsorváltozással búcsúzik a TV2
Fotó: Mudra László - Origo

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről