Alec Baldwin után egy másik ismert színész keveredett gyanúba a forgatáson lelőtt operatőr halálának ügyében

Vágólapra másolva!
Egyre több különös részletre derül fény a tragikus véget ért Rust, azaz Rozsda című film forgatásáról, ahol Alec Baldwin véletlenül lelőtte a produkció egyik operatőrét, Halyna Hutchinst.
Vágólapra másolva!

Alec Baldwin újra bíróság elé állt, közel három évvel azután, hogy állítása szerint, véletlenül lőtte le Halyna Hutchins operatőrt a Rozsda című film forgatásán Új-Mexikóban. Mint ismert, a film egyik jelenetének felvételekor 2021 októberében Santa-Fében véletlenül éles lőszerrel leadott lövés következtében meghalt a film operatőre, Halyna Hutchins, valamint megsebesült a rendező, Joel Souza is, azonban azóta sem tisztázott, hogyan került a forgatás helyszínére éles lőszer. Ezért is az újabb tárgyalás, melyet június 9-én kezdtek a Santa Fe megyei bíróságon.

Alec Baldwint látszólag nagyon megviselték a történtek, ráadásul pert indított ellene a halott operatőr családja is korábban, viszont később egyezségre jutottak a Hutchins család által indított perben. Abban egyeztek meg, hogy az operatőr férje beszáll a film elkészítésébe, amit a tragédia után mégis leforgattak. Az új-mexikói állam ügyészei azt állítják, hogy Alec Baldwin hazudhatott a lövésről, ezt szemtanúk beszámolójára alapozzák, ugyanis többek szerint nem figyelt a lőfegyver-kiképzés közben a színész, ezért nem véletlen, hogy nála történt a baj.

Alec Baldwin, Rust, forgatás, helyszín, Halyna Hutchins
A Rust tragikus körülmények között meghalt operatőre, Halyna Hutchins
(Photo by EyePress News / EyePress via AFP)

Balwdin még januárban mind a 18 vádpontban ártatlannak vallotta magát, ügyvédei pedig azzal védekeznek, hogy nem a színészek dolga ellenőrizni a kellékeket, így a fegyvereket és a lőszereket sem. Ha elítélik, akkor akár 18 hónapig terjedő börtönbüntetést is kaphat. Az esküdtszék idén áprilisban már ítéletet hirdetett, és elítélte gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában Hannah Gutierrez-Reed fegyvermestert, azonban tovább folynak a tárgyalások, ugyanis az érintettek közül sokan pert indítanak egymással szemben, ezen kívül túl sok volt az ellentmondás a tanúvallomásokban.

Újabb színész keveredett gyanúba

Sokan megdöbbentek, amikor kiderült, hogy Alec Baldwin után egy másik ismert színész is gyanúba keveredett, sőt, ki is hallgatták őt a tragédia után, ugyanis aznap ő is a forgatáson tartózkodott. A nagy meglepetésnek egyrészt az az oka, hogy szinte senki sem emlékezett rá, hogy eredetileg szerepelt volna a Rustban, ugyanis időbeosztással kapcsolatos konfliktusok miatt kilépett.

Jensen Ackles, az Odaát, és a Boys sztárja leginkább a 15 évig tartó sorozatból ismert, rajongói sokkot kaptak, amikor kiszivárgott egy videó arról, ahogy tanúvallomást tesz a halálos lövésről. 

Időközben kiderült, hogy az ő felelősségét is vizsgálták, ugyanis nemcsak Baldwin, hanem Ackles pisztolytáskájában is éles lőszereket találtak. 

Erről Marissa Poppell helyszínelő technikust kérdezték tanúként, aki elmondta az esküdteknek, hogy a nyomozók éles lövedékeket találtak az egyik kellékes kocsin,  ami összekveredett az állövedékekkel.

Jensen Ackles, Odaát
Az Odaát sztárja is gyanúba keveredett, mivel nála is éles lőszert találtak a forgatáson
Fotó: CW

Mr. Ackles, egy másik színész volt a forgatáson, és időközben kiderült, hogy miközben szerepelt, miközben forgatott egy éles lövedék volt a pisztolytáskájában, igaz?" - kérdezte Poppelltől Alec Baldwin védőügyvédje a tárgyaláson, melyre a nő igennel válaszolt. 

Nincs oka azt feltételezni, hogy Mr. Ackles tudott róla, hogy az ott van, ugye?

 - folytatta az ügyvéd, mire ismét helyeslően válaszolt a helyszínelő technikus, aki ezzel tisztázta Jensen Ackles nevét, mindenesetre érdekes körülmény, hogy aznap nála és Baldwinnál is éles lőszereket találtak.

Az esküdtszéknek fotókat is mutattak a forgatáson készült éles és műlövedékekről, amelyeket a gyakorlatlan szem számára nehéz lehetett megkülönböztetni egymástól. Az éles lövedékeknél úgy tűnt, hogy a hüvely alján ezüstszínű pont van, nem pedig arany vagy bronzszínű - írja a newsweek.com.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről