Így néz ki ma az egykori magyar gyereksztár, Csepke - fotó

Csepke
Karsai Veronika mint Csepke
Fotó: MTVA Archívum
Vágólapra másolva!
Emlékszik még Csepkére a nyolcvanas évek magyar gyerekműsorából? A címszerepet alakító Karsai Veronika már 48 éves, nézze meg egy frissebb fotón!
Vágólapra másolva!

"Csepke vagyok" – talán még emlékeznek a nézők, ezzel a bemutatkozással indult egy-egy adás az 1984 és 1986 között futott magyar gyerekműsorból, a Csepkéből, amelyben Karsai Veronika karaktere keveredett mindenféle néma, pantomimes kalandokba.

Csepke
Karsai Veronika mint Csepke a nyolcvanas években
Fotó: MTV Archívum / MTV Archívum

Karsai Veronika a valóságban is pantomimezett, sőt ma is főleg azzal foglalkozik. Már a műsor idején tagja volt a CSIP nevű gyerekcsoportnak, majd az 1992-93-as Ki mit tud?-ot is megnyerte színpadi játék kategóriában. A Csepke után olyan tévéműsorokban tűnt még fel, mint a Telemim vagy a Devolúció, de ma inkább színházban lehet találkozni vele.

Már 1994-ben hivatalos előadóművészeti vizsgát tett, de több diplomája is van, magyar és színháztörténet szakon is végzett. Az évek során több pantomimcsoportot irányított a Pantomancs gyerekegyüttestől kezdve a Mimage Pantomim Színház és Stúdióig, miközben például a Momentán Társulatnak is volt pantomim- és mozgástrénere.

"A pantomimnek a nyolcvanas évek fénykora óta hányattatott a sorsa itthon, mert hivatalosan sem táncosok, sem színészek nem vagyunk, igazából sehova sem tartozunk. Én is önerőből képeztem magamat, mert pantomimes iskola nem létezik" – mondta egy friss interjúban Karsai Veronika, aki Gdanskban és Gloucestershire-ben is tanult.

"Sajnos sokak számára a pantomimes egy fehér arcú, mutogató, gugyerák valaki, mert ezt ismerhetik a filmekből. Vagy az, aki az utcán áll, és akkor mozdul meg, ha bedobják a százast a kalapjába, mert ezzel találkozhatnak a köztereken. Azt gondolom, az egyik rossz élményekből fakadó karikatúra, a másik ügyes mutatvány" – tette hozzá.

A Kultura.hu oldalnak Karsai Veronika arról is beszélt, hogy a Mimage Pantomim Színház és Stúdióban több száz tanítványa volt, amatőr és profi csoportok egyaránt – miközben jelenleg két gyerekcsoportja van, mellette pedig alkotóként és trénerként dolgozik, élményszínházi workshopokat tart, néha pedig színházi produkciókhoz is hívják kreatív minőségben.

Lapozzon, nézze meg egy frissebb fotón, Karsai Veronika hogyan néz ki manapság!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről