Zséda nyitja meg Ed Sheeran koncertjét

Vágólapra másolva!
Ed Sheeran budapesti koncertjén a többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas énekesnő, Zséda is színpadra lép majd.
Vágólapra másolva!

„Ed Sheeran és menedzsmentje már hetekkel ezelőtt felvette a kapcsolatot velünk, és elkezdődtek az egyeztetések arról, hogy zenekarommal én nyissam meg a koncertet, mi legyünk az opener banda. Őszintén kellett egy kis idő, amíg el mertem hinni, hogy ránk esett a választás, hogy eljutottak hozzá a dalaim… Hihetetlenül boldog vagyok, hogy fellépőként ott lehetek július 20-án a Puskás Arénában" - árulta el az énekesnő. 

"Vannak előadók, akiket zeneileg, lelkületileg igazán közel érzek magamhoz, Ed is ilyen. Az, hogy ez kölcsönös, az, hogy ő meghívott engem, minket a koncertjére, azt gondolom, hogy egy igazán fontos visszajelzés számomra. 

Brutálisan nehéz volt egy ekkora örömhírt titokban tartani.

 Sokáig még a zenekaromnál is csak bianco dátumként szerepelt a nap a naptárban, de most már muszáj elhinnünk... Ott leszünk július 20-án a Puskásban, és elképesztő bulival készülünk!” – árulta el Zséda.

Sikeres előadó, érthető a választás 

Zséda a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb - hét szólólemezével a legtöbb albumot megjelentető - női előadója. Több tucat toplistás sláger, négy platina és négy aranylemez birtokosa. Több száz telt házas koncertet adott országos és nemzetközi színtéren egyaránt. Az énekesnő a Cotton Club Singers alapító tagjaként vált ismertté. A popdalok mellett hallhattuk már jazz-, blues-, soulzenét, valamint sanzonokat énekelni, de repertoárjában klasszikus dalok, áriák is helyet kaptak. 

Koncertjét, zenei világát is ez a sokszínűség jellemzi. A „Valahol egy férfi vár”-ral robbant be a köztudatba, melyet gyors egymásutánban követtek olyan emblematikus dalok, mint a „Motel” vagy a „Fekete rúzs”, vagy épp a közelmúltban megjelent életigenlő diszkóhimnusz, az „Életben maradni”. Kökény Attilával közös lírai duettje, a „Hello” közel 12 millió letöltésnél jár. 

Zséda számára rendkívül fontos a társadalmi szerepvállalás. „Ajtók mögött” című dalával a családon belüli erőszak elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet, illetve Minimalizálj! címmel könyvet jelentetett meg a környezetvédelem témájában.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről