Hamarosan itt a Gyűrűk ura-sorozat második évadja - videó

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi
A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi
Fotó: Amazon
Vágólapra másolva!
Minden idők legdrágább sorozatáról van szó. Szereplőt is kellett cseréni, tűz is volt a Gyűrűk ura-sorozat forgatásán, sztrájkokkal is küzdöttek, így nem csoda, hogy két év telt el az első évad premierje óta.
Vágólapra másolva!

Az Amazon nagyon annyira bízott A Gyűrűk Ura-sorozatban, hogy 2019-ben úgy rendelte meg belőle a második évadot, hogy az elsőnek még csak az előkészületeinél tartott, még egy képkocka sem került képernyőre belőle. Már akkor azt lehetett olvasni, hogy a rajongóknak azonban legalább a két évad között nem kell majd éveket várniuk, az alkotók ugyanis azt tervezték, hogy az első két epizód leforgatása után több hónapos szünetet tartanak, ez idő alatt írják meg a második etap forgatókönyvét – utána viszont mindent felvesznek egyben. 

Gyűrűk ura-sorozat - itt az első kép az új évadból
Gyűrűk ura-sorozat - itt az első kép az új évadból 
Fotó: Amazon 

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi végül 2022. szeptember 1-jén mutatkozott be, a második évad pedig idén szeptember 29-én érkezik. Ahhoz képest, hogy azt ígérték a készítők, hogy nem kell sokat várni a folytatásra, majdnem két év lett – persze szubjektív, hogy kinek hosszú ez, mindenesetre nem egy hétköznapi sorozatról van szó, akadt vele munka bőven. Az első évad elkészítését a koronavírus, a másodikat a színészek és filmes, tévés írók sztrájkja is hátráltatta.

Nem véletlen, hogy lassan készül, a The Richest szerint - epizódonként - ez minden idők tíz legdrágább sorozata:

  1. A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi - 58 millió dollár 
  2. Citadel - 50 millió dollár
  3. Stranger Things - 30 millió dollár
  4. Wanda Vízió - 25 millió dollár
  5. Sárkányok háza - 20 millió dollár
  6. The Pacific - A hős alakulat - 20 millió dollár
  7. One Piece  - 17 millió dollár
  8. A Mandalóri - 15 millió dollár
  9. See - 15 millió dollár
  10. Trónok harca - 15 millió dollár

Nem ment minden mindig egyszerűen, néha - a covid és a sztrájok mellett - nem várt események miatt kellett átszervezni mindent. 2023-ban például teljes káosz uralkodott a windsori stúdióban, miután tűz ütött ki a kellékosztályon, a balesetben rendkívül értékes kellékek és jelmezek váltak a lángok martalékává.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi
A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi
Fotó: Amazon 

A producerek attól tartottak, hogy a károk miatt számtalan jelenet forgatását kell bizonytalan ideig elhalasztani. A forgatás akkor a második széria felénél tartott, de a szerencsétlenségek addig sem kímélték a stábot. Az Origo is beszámolt róla, hogy elpusztult egy ló a felvételek során, amellyel a Gyűrűk ura-sorozat alaposan kivívta az állatvédő szervezetek haragját.

Változások a Gyűrűk ura-sorozatban

A második évadra természetesen új karakterek, és ezzel együtt újabb színészek is érkeznek a sorozatba, rájuk szintén lehet majd számítani a folytatásban: Gabriel Akuwudike, Yasen 'Zates' Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle, Nicholas Woodeson.

Ahogy korábban írtuk, más változás lesz A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi színészgárdájában, Joseph Mewle-t ugyanis Sam Hazeldine váltotta az ork vezér, Adar szerepében. A csere olyan szempontból nem meglepetés, hogy Mewle már a sorozat promóciójában sem vett nagyon részt.

A cikk folytatódik, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!