Súlyos betegségéről mesélt a Next Top Model Hungary sztárja

Vágólapra másolva!
Kouyaté Hawa Krisztina pár nappal ezelőtt osztotta meg a nyilvánossággal, hogy súlyos beteg. A Next Top Model Hungary sztárjánál borderline személységzavart diagnosztizáltak, ami megnehezíti a modell életét.
Vágólapra másolva!

Kouyaté Hawa Krisztina, azaz Hawa számára elég nehézkesen indult a Next Top Model Hungary, ugyanis már rögtön a második adásban majdnem feladata a küzdelmet. Ugyan a fiatal lány bekerült a legjobb négy versenyző közé, nem nyerte meg a tehetségkutatót, azonban mégsem csalódott. 

Kouyaté Hawa Krisztina, a Next Top Model Hungary versenyzője
Kouyaté Hawa Krisztina, a Next Top Model Hungary versenyzője
Fotó: Kouyaté Hawa Krisztina / Instagram

A 22 éves lányról kiderült, hogy BPD-vel, azaz borderline személyiségzavarral küzd, amit először a közösségi oldalán osztott meg. Közel másfél éve tudta meg a diagnózist, de az első jelek nagyjából hét éve jelentek meg nála.

"Visszanézve a műsort úgy érzem, hogy az erősebb dolgok, amiket éreztem, illetve az, hogy a szeretteim nélkül voltam bent, ezek is erősen közrejátszottak ebben" - kezdte a Next Top Model Hungary egykori versenyzője, aki ma már megtanulta kezelni a súlyos betegségét. 

"Nagyon sok idő, mire ezt az ember ténylegesen megtanulja kezelni. Úgy érzem, hogy már egy jó ideje próbálok ezzel foglalkozni. Magamat is próbálom gyógyítani, mert nagyon sokat olvasok a témába.

 Ezáltal tudom, hogyha valami egyszer elkattan valami, akkor tudom, hogy miért, és hogyan kezeljem, hogyan nyugtassam magamat, vagy elvonom magam a szituációból, ha valami felzaklat.

 Megtanultam magamat kezelni, de nehéz. Hosszú idő, amíg ezzel megtanul együtt élni az ember" - részletezte. 

Hozzátette, hogy a borderline személyiségzavarnak nagyon sok tünete van, egyénenként pedig máshogy jön ki. Ami a legtöbb ilyen betegségben szenvedő emberben jelen van, az az, hogy nagyon erősen éreznek. Az érzelem kontrollnak a hiánya erősen jelen van.

Hawa a műsor után szakított a barátjával, jelenleg pedig úgy érzi, hogy nem áll készen még egy komoly párkapcsolatra.

"Pihentetem egy picit a témát. Nehéz. Úgy érzem, hogy mostanság, és nemcsak nekem, hanem a barátaimnak is nehéz dolga van. 

Csalódás csalódás után.

 Talán egy kis pihentetéssel és idősebb emberekkel normálisan is össze lehet hozni egy kapcsolatot. De úgy érzem, hogy ez nem mostanában lesz "- hangsúlyozta. 

A Next Top Model Hungary sztárja abbahagyja a modellkedést

Bár a műsorban a negyedik helyen végzett, a fiatal lány mégis úgy döntött, hogy abbahagyja a modellkedést. 

"Munkák terén azt mondanám, hogy modell munkáim vannak, ezekből azonban visszavettem elmúlt két hónapban. 

Egy kicsit hedonista életmódba váltottam át.

 Inkább olyan megkereséseket fogadok el, melyek örömmel töltenek el" - mesélte a Tények Plusz riportjában. 

A borderline személyiségzavar főként a hangulat szélsőséges ingadozásával, önkárosító tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal járó tünetegyüttes, valamint a személyközi kapcsolatok, és az énkép/én-identitás instabilitásával jellemezhető súlyos személyiségzavar.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!