Taylor Swift megszólalt a terrorveszély miatt elmaradt bécsi koncertjeiről

Taylor Swift
Vágólapra másolva!
Két héttel ezelőtt terrorveszély miatt maradt el az énekesnő több bécsi koncertje. Kiderült, hogy a gyanúsítottak vérfürdőt akartak rendezni az Iszlám Állam terrorszervezet nevében, ami megviselte Taylor Swiftet. A történtek óta most először szólalt meg.
Vágólapra másolva!

Taylor Swift tervezett bécsi koncertjeit törölték biztonsági aggályok miatt. Mint kiderült, a koncert után a stadionon kívül robbanó szerkezetekkel és szúró-vágó fegyverekkel készült vérfürdőt rendezni. Az osztrák hatóságok az amerikai hírszerzéstől kaptak információkat a fenyegetésről, mivel az osztrák törvények nem teszik lehetővé az azonnali üzenetküldő alkalmazások megfigyelését, amelyekkel a gyanúsítottak kommunikáltak. 

Taylor Swift
Taylor Swift több bécsi koncertje is elmaradt
Fotó: Taylor Swift/Instagram

A gyanúsított már korábban rendőri megfigyelés alatt állt, mert szoros szálak fűzték egy iszlamista hálózathoz. Az osztrák belügyminisztérium szerint a 18 éves gyanúsított ugyanabból a körből származik mint a fő gyanúsított, egy 19 éves, észak-macedón származású osztrák állampolgár. A bejelentés szerint a 19 éves, észak-macedóniai származású fiatal pokolgépekkel és szúró-vágó fegyverekkel felszerelkezve készült vérfürdőt rendezni Taylor Swift bécsi koncertjén. A gyanúsítottnak nem volt koncertjegye, és az Ernst Happel stadion közelében készült támadásra. A hatóságok szerint hűségesküt tett az Iszlám Állam terrorszervezetnek, majd miután elfogták, beismerő vallomást tett. 

Az események az énekesnőt is megviselték, aki sokáig hallgatott, azonban most kiállt a nyilvánosság elé, és megszólalt az ügy kapcsán. 

"Hadd legyek nagyon világos: nem fogok nyilvánosan beszélni valamiről, ha úgy gondolom, hogy ezzel provokálnám azokat, akik ártani akarnának a rajongóknak, akik eljönnek a műsoraimra.

A mostanihoz hasonló esetekben a „csend” valójában önmérsékletet mutat, és arra vár, hogy akkor fejezd ki magad, amikor az megfelelő. 

Az volt a prioritásom, hogy biztonságosan befejezzük az európai turnénkat, és nagy megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy ez sikerült" - vallotta be az Instagram-oldalán. 

A bécsi fellépéseink lemondása lesújtó volt. 

A lemondások oka újfajta félelemmel töltött el, és hatalmas bűntudattal, mert olyan sokan tervezték, hogy eljönnek ezekre a műsorokra. Ugyanakkor hálásak vagyunk a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően nem életeket, hanem koncerteket gyászoltunk" - tette hozzá az énekesnő. 

Taylor Swift kárpótolta a kollégáit

Taylor Swift nemrég Londonban lépett fel, és öt koncertet adott a Wembley Stadionban, amivel az európai turnéja is véget ért. Az énekesnőt és a stábot is rengeteg stressz érte az elmúlt napokban, ezért a Londonban található Annabel’s klubban egy bulit szervezett a kollégáinak, amivel kárpótolni akarta őket az elmaradt bécsi koncertek miatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!