Folytatódott Babicsek Bernát halálának ügyében a tárgyalás: megszólalt a vádlott

Babicsek Bernát
Vágólapra másolva!
Babicsek Bernát nyáron lett volna 44 éves, azonban egy lakástűz áldozata lett, füstmérgezésben halt meg. Babicsek Bernát szülei úgy vélik, hogy a tragédiában fontos szerepet játszik a biztonsági őr, aki szerintük magára hagyta a fiukat, ezért eljárást indítottak ellen. A tárgyalás ma folytatódott.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, 2021. december 31-én meghalt Babicsek Bernát, aki színészként és harmonikaművészként is ismert volt. Ő volt az áldozata a lakástűznek, amely során egy holttestet találtak egy solymári házban. Hirtelen halála az egész országot megrázta, ugyanis elkerülhető lett volna a tragédia. Szülei úgy gondolják, gyermeküket gondtalanságból megölték, és addig nem nyugodhat békében, amíg hivatalosan ki nem mondják, ki ezért a felelős.

Babicsek Bernát
Babicsek Bernát 
Fotó: Babicsek Bernát/Instagram 

Babicsek Bernát tárgyalásán a vádlott ártatlannak vallotta magát

Ügyvédjük javaslatára pótmagánvádas eljárást indítottak, és az őrt perlik, akik szerintük megmenthette volna a fiuk életét, azonban ehelyett magára hagyta. A vád szerint a vádlott, T.L. 2 perc 55 másodpercig tartózkodott a solymári helyszínen, azonban nem ellenőrizte a lakást, amit ebben az esetben kellett volna. Ennek ellenére észrevette, hogy a szellőzőből füst áramlik ki, valaki pedig horkol az épületben. Nem járt utána, hogy mi történt, kivel mi történt, és a tűzoltókat sem értesítette.

A színész tárgyalása ma, október 24-én folytatódott. Elsőként a vádlottat, T. Lászlót hallgatták meg, aki úgy érzi, hogy hazugság, amivel őt vádolják, hiszen mindig becsületesen végezte a munkáját. Elmondása szerint háromféle riasztás van, amik között fontossági sorrend van, és nincs neki előírva, hogy bemenjen az ingatlanba, azonban ő mindig csenget, ha bajt észlel.

"Kétszer is becsöngettem a kaputelefonon, bementem az ingatlanra. 

Arra viszont van szabály, hogy az én testi épségemet veszélyezteti valami, vagy akadály van. 

Sár volt, ezért a másik irányból kerültem meg a házat"- kezdte a tárgyaláson. 

"Láttam egy piros autót, majd hallottam, hogy valaki bent horkol. Felnéztem, láttam, hogy a kéményből jön a füst. Ilyenkor az ember mire gondol? Ez azt jelenti számomra, hogy alszik bent valaki, megy a fűtés és ott van a kocsija. Ilyenkor én nem megyek tovább.

 Jeleztem a diszpécsernek, aki a főnököm, hogy mi a helyzet. Itt szabotázsriasztás volt, szó nem volt arról, hogy valaki veszélyben van. 

A diszpécser elengedett, eljöttem. Később hallottam a kollégámtól, hogy mi történt. Engem akkor nem vádolt senki, és most, három évvel később itt állok. Nem értem, hazugság hazugság hátán" - idézte a férfi szavait a Bors

Babicsek Bernát családja teljesen összetört a tragédia óta, és úgy vélik, hogy fiuk élte megmenthető lett volna, ha a biztonsági őrként dolgozó férfi körültekintőbb.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!