Kamilla királyné súlyos szabályt szegett meg

III. Károly király és Kamilla királyné
Vágólapra másolva!
Az uralkodó és a felesége jelenleg is Ausztráliában tartózkodnak, ugyanis részt vesznek a Nemzetközösség kormányfőinek találkozóján. Kamilla királyné azonban az eseményen egy fontos, szigorú szabályt szegett meg.
Vágólapra másolva!

II. Károly király és Kamilla királyné Ausztráliába látogatott. A hivatalos látogatás célja az, hogy mind a ketten részt vesznek a Nemzetközösség kormányfőinek találkozóján. A pár menetrendje sűrű lesz, a 9 nap alatt pedig szinte alig fognak majd pihenni, ezért látták jobbnak, ha szüneteltetik III. Károly király kemoterápiáját kizárólag orvos beleegyezésével.

III. Károly király, Kamilla királyné
III. Károly király, Kamilla királyné 
Fotó: Samir Hussein/WireImage

Ez időszak alatt történt az az eset is, miszerint Lidia Thorpe független őslakos szenátor odakiabált az uralkodónak, hogy "Ön nem az én királyon, nem a mi királyunk, önök népirtást követtek el a népünk ellen! Adják vissza a földünket, a babáinkat, a népünket, adják vissza, amit elloptak tőlünk!" A szenátor követelte, hogy az ausztrál kormány kössön megállapodást az őslakosokkal. 

Szabályt szegett III. Károly és Kamilla királyné is

Azt azonban nem tudni, hogy az iménti botrány zavarta-e meg Kamilla királynőt, azonban súlyos szigorú szabályt vétett. Az történt ugyanis, hogy hatalmas tömeg várta őt és Károlyt egy templom előtt Sydney-ben, ahol istentiszteleten vettek részt. A mise után odamentek az emberekhez, akik már órák óta ott álltak és váltottak velük pár szót. A rajongók fotót is akartak velük készíteni, a királyné pedig nem mondott erre nemet. Ez azért érdekes, mert igaz, hogy a szelfik eléggé elterjedtek, azonban a királyi család tagjainak tilos szelfit készíteniük. Fontos megemlíteni azt is, hogy sosem töltenek fel olyan fotót a közösségi oldalakra, amin a privát életükből mutatnának meg fontos dolgot, például az otthonuk belsejét biztonsági okok miatt. Sosem jelennek meg olyan fotók, amelyek túlságosan nagy betekintést engednének a királyi rezidenciákba, mivel ezzel könnyű célponttá válhatnának. Ennek ellenére többször is előfordult, hogy ez megszegték a királyiak: legutóbb III. Károly király az új-zélandi női rögbicsapattal fotózkodott, sőt, még meg is ölelte őket, ez pedig kicsit sem zavarta őt. 

III. Károly király és Kamilla királyné október 26-ig maradnak Auszráliában, sőt, Új-Zélandra is ellátogattak volna, azonban az uralkodó orvosai erre már nem adtak engedélyt, sőt a novemberi azerbajdzsáni klímakonferenciát is jobbnak látták lemondani - írja az Express

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!