Súlyos balesete után megműtötték a TV2 sztárját

Vágólapra másolva!
Az Exatlonból megismert Kempf Zozó még egy hónappal ezelőtt szenvedett balesetet, több helyen is eltört az arccsontja, majd az intenzív osztályon ápolták. Kempf Zozó nemrég a közösségi oldalán üzent az állapotáról.
Vágólapra másolva!

Az egész országot sokkolta a hír, mikor kiderült, hogy a TV2 nagy sikerű Exatlon című műsorából is ismert Kempf Zozó súlyos balesetet szenvedett. A sportoló a svájci EUC freestyle Európa-bajnokságon sérült meg, egy balszerencsés esés következtében több helyen eltört az arccsontja. Később az Exatlon sztárjáról kiderült, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) információi szerint Kempf Zozo állapota stabil volt a baleset után. Város Viktória szakágvezető akkor elmondta: beszélt, kommunikált vele, mindenre reagált.

Kempf Zozó
Kempf Zozó
Fotó: Kempf Zozó/Instagram

Kempf Zozó hírt adott az állapotáról

Nemrég a TV2 sztárja a közösségi oldalán üzent, melyből kiderült, hogy már túl van egy műtéten, jelenleg pedig a rehabilitáción folytatja a gyógyulását.

"Elképesztő szeretet kaptam/kapok Tőletek! 

Most már Magyarországon vagyok, igaz még rehabilitáción, de túl egy műtéten, aminek a varratszedése is megtörtént.

 (...) Igaz, még sok idő mire teljesen regenerálódok, de szerettem volna megköszönni MINDENKINEK a támogatást ebben a nehéz időszakban is. Hosszú lesz az út, de rajta vagyok" - olvasható a bejegyzés az Instagram-oldalán. 

Kempf Zozo korábban is megsérült már párszor

Kempf Zozónak profi BMX-esként nem ez volt az első sérülése, olyan is előfordult már, hogy szilánkosra tört a koponyája. 

"Voltak sérülések...

Volt olyan bokasérülésem, amikor az összes külső bokaszalagom elszakadt.

Ez volt az egyetlen műtétem. Volt egy bicikliversenyem még itt Pesten a Normafán. Behoztam a második helyet, volt utána egy kis afterparti. Jövünk lefelé az Istenhegyin, azt is megúszom fék nélkül, az nagyon komoly. Akkor már csak bent a városban gurulgattunk, amikor az egyik barátommal összeakadt a kormány. 

Nem is az, hogy figyelmetlen voltam... sajnos, bénázás volt, és nekiestem egy fémoszlopnak az utcán. Akkor szilánkosra tört a koponyám 

– emlékezett korábban Palik László videosorozatában.

Az olimpiára nem sikerült kijutnia

Kempf Zozó indult a városi sportágak budapesti olimpiai selejtezőjén, a Ludovika Campuson is, ahol a 11. helyen zárt a BMX freestyle park versenyszám döntőjében, így nem szerzett párizsi ötkarikás kvótát. Az MKSZ hangsúlyozta, hogy az esésekből származó sérülések egyre gyakoribbak, ezért a Magyar Judo Szövetséggel közös, "Ne törd magad" nevű, esésoktató programját a tervek szerint ősztől kiterjesztik a többi sportágra is és alapítványt hoznak létre annak érdekében, hogy minden magyar sportoló megtanulhasson biztonságosabban talajt fogni.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!