Margaret Qualley testdublőrt használt az új Demi Moore-botrányfilmben - 10 érdekesség a születésnapos színésznőről

Fotó: Jeffrey Mayer
Vágólapra másolva!
30. születésnapját ünnepli Andie MacDowell lánya, aki először a táncteret és a kifutókat, aztán a mozivásznat is meghódította. Margaret Qualley-nek jelenleg is két filmje fut egyszerre a hazai mozikban, és ennél csak még érdekesebb információkat gyűjtöttünk össze róla születésnapi cikkünkben.
Vágólapra másolva!

Margaret Qualley neve egyre ismertebbé válik Hollywoodban, és nem csak híres édesanyja miatt. A fiatal színésznő modellként és balett-táncosként kezdte, majd színészként váltotta valóra az álmait

Margaret Qualley, a szer, színésznő
Margaret Qualley szépségére hamar felfigyelt a divatipar is - Fotó: Gao Jing Xinhua / eyevine

Margaret Qualley édesanyja is hollywoodi filmsztár

A Hollywood legújabb üdvöskéjének számító fiatal színésznő Sarah Margaret Qualley néven született 1994. október 23-án a Montana állambeli Kalispell kisvárosában. Az édesapja Paul Qualley modell, édesanyja pedig nem más, mint a szintén filmcsillag Andie MacDowell (Négy esküvő és egy temetés, Idétlen időkig). Anya és lánya együtt is szerepeltek már a kamerák előtt, az Egy szobalány vallomása című sorozatban.

Egy vidéki farmon nőtt fel Margaret Qualley - Fotó: TheImageDirect.com

Vidéki farmokon nőtt fel

Élete első négy évét egy montanai farmon töltötte, majd a családjuk átköltözött Észak-Karolinába, ahol a szülei házassága gyorsan tönkrement. A vidéki élettől és a másiktól viszont ezután sem távolodtak el túlságosan: a két szülő egymástól alig 5 kilométerre található birtokokon lakott, és a gyerekek fele időben az apukánál, fele időben az anyukánál éltek.

Imád az anyja cuccaiban járni

Gyerekkora óta az az egyik kedvenc pillanata, amikor az édesanyja kiszortírozza a ruhatárát, ő pedig válogathat a leeső darabokból. Egy alkalommal egy olyan csizmát szerzett így meg, amit Andie MacDowell még bő két évtizede szerzett be Párizsban, és szinte sosem vette fel. Margaret Qualley viszont onnantól kezdve folyamatosan hordta, míg le nem esett a lábáról.

Margaret Qualley, a szer, színésznő, Andie McDowell
Margaret Qualley eleinte nem követte édesanyját, Andie MacDowell-t a filmezés világában. Csak később kapta fel Hollywood - Fotó: 

Balettosnak készült

Kislánykora óta a balett volt az álma, és komolyan készült is erre a pályára. Saját bevallása szerint rengeteget köszönhet a táncteremben eltöltött időknek, például a fegyelem megtanulását. 16 évesen eljutott oda, hogy státuszt ajánlott neki egy neves társulat, amit a balettművész példaképei vezettek. Qualley viszont ekkor döbbent rá arra, hogy nem akarja az egész életét erre feltenni, és egyik pillanatról a másikra abbahagyta a balettot.

Margaret Qualley jobb híján lett modell

A tánc abbahagyása után időre volt szüksége ahhoz, hogy kitalálja, mit is akar kezdeni a jövőben. A köztes időben jó ötletnek tűnt modellkedni, mert jó pénzt lehetett vele keresni, és utazhatott a munkák révén. Ez a „köztes” munka viszont olyan jól sikerült, hogy a 16 éves korában Alberta Ferrettinél történt debütálását követően igazi topmodell lett Qualley-ból, aki a legnevesebb divatházak számára vonult a kifutón, és a legnagyobb magazinok címlapján szerepelt a fotóival.

Egy reklámfilm tette híressé

Színészként a 2013-as Palo Alto című film egy kis szerepében debütált, majd az első jelentősebb munkáját a Hátrahagyottak tévésorozat jelentette. Már itt felhívta magára a figyelmet, de egy reklámfilmes szerepére pláne mindenki felkapta a fejét. A KENZO World számára készített filmecskét a kultrendező Spike Jonze dirigálta, benne pedig Margaret Qualley egy elképesztő kisugárzással bíró táncszólót nyomott le – jól jöttek azok a balettos alapok.

A kedvence egy gyerekfilm

Kislánykorában lett a kedvence az Apád-anyád idejöjjön! című, a Két Lotti-történetet feldolgozó gyerekfilm, amit azóta is bármikor képes újranézni. A film egyik főszereplőjével, Dennis Quaid-del pedig nemrégiben együtt is játszhatott: a jelenleg is a mozikban futó, botrányokat kavaró A szer sztorijában Quaid a producere a feltörekvő ifjú sztár Qualley karakterének.

Zenész lett élete párja

2022. május 31-én jelentették be az eljegyzésüket Jack Antonoff zenésszel-dalszerzővel, a Bleachers amerikai rockbanda énekesével. 2023. augusztus 9-én az esküvőt is megtartották, így Qualley immár házas asszonyként hódítja meg azóta Hollywood újabb és újabb csúcsait.

Margaret Qualley, a szer, színésznő
Margaret Qualley és Jack Antonoff 2023-ban mondták ki a boldogító igent - Fotó: Doug Peters

Margaret Qualley testdublőrt használt A szerben

Október 10-e óta látható a hazai mozikban A szer, aminek sokkoló története és explicit képsorai nézőtéri rosszulléteket és botrányokat keltettek világszerte. A filmhez számos meztelen jelenetet is be kellett vállalniuk a színésznőknek, a mozivásznon látható testek viszont nem minden esetben és részletükben a hozzájuk tartoznak. Margaret Qualley a valóságban például jóval vékonyabb, tinilányosabb alkatú, és a filmbeli mellei egy maszkmesteri remekmű eredményei. 

Margaret Qualley, Demi Moore
Alighanem a Demi Moora-ral közös filmnek, A szernek köszönhetően most újabb lendületet vehet a karrierje - Fotó: Jeffrey Mayer

Sztárrendezők várják

A szer mellett egy másik filmje is látható épp a hazai mozikban: a jelenkor egyik legfelkapottabb rendezője, Jorgosz Lanthimosz új agymenésében, A kegyelem fajtáiban is fontos szerepe(ke)t játszik. De a következő filmjeit is nagynevű alkotók jegyzik: a Honey Don’t-ban Ethan Coen, a Blue Moon-ban Richard Linklater irányítása alatt fog játszani.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!