Egy héttel ezelőtt indult a TV2 nagysikerű gasztro reality műsora, a Séfek Séfe. A hatodik évadban a nézők ismét találkozhattak Ördög Nórával, valamint a három profi séffel, Krausz Gáborral, Vomberg Frigyessel és Wolf Andrással. A jól összeszokott négyeshez ismét amatőr és profi szakácsok érkeznek a stúdióba, akik igyekeznek meggyőzni a 3 profi séfet, hogy igenis helyük van a csapatukban. A jelentkezők közül néhányan különösen elszántak, és nem is feltétlenül mindig csak főzőtudományukkal igyekeznek kitűnni a mezőnyből.
A korábbi évadokhoz hasonlóan a séfek a három napos tréning során választják ki, ki az a tizennyolc ember, aki csapatukban tovább küzdhet a Séfek Séfe fődíjáért: a 10 millió forintért és a franciaországi szakmai továbbképzésért. A mai első tréning nap vezető séfje Wolf András lesz. A séf-jelölteknek csapatokba rendeződve kell nem mindennapi feladatban helytállniuk, bizonyítva főzőtudományukat és azt, képesek csapatban, hatékonyan és kreatívan dolgozni.
Azonban úgy tűnik, hogy két versenyző csúnyán összeveszik majd a főzés közben, egyikük pedig hatalmas botrányt okozva kezdi el kiosztani a csapattársát.
Ha még egyszer a verseny folyamán te úgy fogsz hozzám szólni, mint egy kutyához, a jó istenre mondom neked, hogy azzal a sütővel foglak agyoncsapni.
Te leszel majd abba a sütőbe. Bocsánat, hogy ilyen stílusban mondom neked! Nem érdekelsz és nem kell válasz! Bocsánatot kérjél, mert nő vagyok!" - akadt ki az egyik női versenyző.
A jelentkezők közül néhányan különösen elszántak, és nem is feltétlenül mindig csak főzőtudományukkal igyekeznek kitűnni a mezőnyből. A három séf nemrég a Mokkában vendégeskedett, ahol a Séfek Séfe új évada kulisszatitkairól meséltek.
Wolf András hangsúlyozta, hogy egyre többször fordul elő olyan alapanyag, amit ő nem szeret. Kiemelte, hogy sokan nem tudják, de a forgatás napján tudják csak meg, hogy mit kell főzniük a versenyzőknek, ami nekik is kihívás. Vomberg Frigyes hozzátette, volt olyan étel, amit nagyon nehéz volt lenyelni, mert nagyon borzalmas volt, ilyenkor pedig nagyon nehéz erőt vennie magán és megkóstolni azt, ami a tányérra kerül.
Mind a három séf szereti a klasszikus, házias ízeket, és sokszor ilyennel is készülnek a versenyzők, azonban vannak, akik tovább gondolják ezeket, ez pedig a visszájára is szokott fordulni. Wolf András szerint a versenyzők személyisége az elején nem számít, azonban később az határozza meg, hogy milyen feladatot bíznak rá a csapatban.