Vilmos herceget durván támadják

Vilmos,herceg
Fotó: AFP/Cameron Smith
Vágólapra másolva!
III. Károly fia mindig is feladatának tekintette, hogy segítsen a rászorulókon, legutóbb a hajléktalanok megsegítésére indított el egy új programot. Habár jótékony célok vezérlik, Vilmos herceg rengeteg támadást és kritikát kap miatta.
Vágólapra másolva!

Vilmos hercegnek mindig is eltökélt célja volt segíteni a hátrányos helyzetű embereken. Tavaly útjára indította a Homewards című programot, melynek célja felszámolni a hajléktalanságot, hogy az egyre ritkább forduljon elé. Ugyan Vilmos herceg a program megalapításával fontos dologra hívta fel a figyelmet és jó célt szolgál, ennek ellenére mégis sok támadás érte őt.

Vilmos herceg
Vilmos herceg
Fotó: AFP

Vilmos herceg az emberek többsége szerint nem hiteles

Többen úgy vélik, hogy III. Károly fia nem látja át tejesen a helyzetet, ugyanis mivel jómódban él, sokak szerint nem ő rá a megfelelő ember arra, hogy hitelesen tudjon felszólalni a témában, hiszen az életben rengeteg kiváltságot kapott. Vilmos herceg azonban pont az ellenkezőjében hisz: szeretné felhasználni a pozícióját és a hatalmát ahhoz, hogy egy jobb világot teremtsen segítve ezzel a rászorulókon. 

Jennie Bond királyi szakértő és tudósító is felszólalt a témában, és védelmébe vette Vilmos herceget:

"Teljesen kétségbe vagyok esve azoktól az emberektől, akik megtámadnak valakit azért, mert jót akarnak tenni. Mit várnak el Vilmostól? 

Üljön egy palotában, pörgeti a hüvelykujját, és csengessen a szolgákért?

- mondta egy interjúban.

"Mi értelme van a létezésének, ha nem használja ki ezt a kiváltságot és ezt a platformot arra, hogy megpróbálja megtenni, amit csak tud, másokon segíteni? Innovatív ötletekkel áll elő... törekedni kell a hajléktalanok megsegítésére" - tette hozzá dühösen. 

Kiemelte, hogy szerinte Vilmos herceg mindent megtesz annak érdekében, hogy változtasson a hajléktalanok helyzetén, ha pedig a projekt nem nyújt teljes megoldást, legalább elmondhatja, hogy mindent megtett, és a lehető legteljesebb mértékben használta fel a pozícióját - számolt be róla a Mirror

A walesi herceg egyébként korábban hangsúlyozta, hogy a hajléktalanság kérdése olyan probléma, amelyben minden embernek van felelőssége.

„Azt hiszem, mindenkinek joga van egy biztonságos és stabil otthonhoz, ez mindannyiunk hasznára válik" - magyarázta egy interjúban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!