Megnyílt a nemzetközi kémmúzeum

Vágólapra másolva!
Mérgezett hegyű esernyő, robbanó széndarab és rúzsnak álcázott pisztoly.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO Washingtonban megnyílt a Nemzetközi Kémmúzeum, mely az első, kizárólag a kémkedéssel foglalkozó nyilvános gyűjtemény az Egyesült Államokban.

A múzeum nemzetközi áttekintést nyújt a kémek mesterségéről, amely nem csak a történelem alakításában játszott szerepet, de napjaink eseményeire is nagy hatással van.

Könyvajánlat: Kémek az első világháborúbanhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=44057%26tag=1

A KGB mérgezett hegyű esernyője, cipősarokba rejtett rádióadó, robbanó széndarab és rúzsnak álcázott pisztoly - mintha csak egy James Bond-film kellékeit látnánk. De mindez valódi, még ha néhány ötletet ténylegesen filmekből merítettek is. Mint a CIA egykori álcázási vezetője elmondta, külön feladatot jelentett a kémfilmek követése, arra az esetre, ha valaki a látottak alapján kívánna munkát adni a CIA-nak.

Forrás: ORIGO A magánmúzeum igazgatóságában több egykori kém található, köztük William Webster, a CIA egykori vezetője. Véleménye szerint a hírszerzés életeket mentett meg, amikor a szuperhatalmak a nukleáris háborúra készülődtek.

Mindkét fél meg volt győződve, hogy a másik atomtámadást tervez, de a hírszerzés olyan képet adott, amely feleslegessé tette a megelőző csapást, ami emberek millióinak halálát okozta volna. Éppen akkor, amikor a szeptember 11-i támadások miatt súlyos bírálat érte a hírszerző szerveket, a múzeum lehetővé teszi, hogy bemutassák az egykor titokban maradt győzelmeket.

Múlt-kor

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről