A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

DEENK: a Minősített Könyvtár Debrecenben

Vágólapra másolva!
Komoly szakmai elismerést kapott az egyetemi könyvtár. A Minősített Könyvtár címet Virágos Márta főigazgató vehette át a Budapesten rendezett ünnepségen.
Vágólapra másolva!

Anyagi támogatással nem jár, de komoly szakmai elismerést jelent a "Minősített Könyvtár" kitüntető cím, amelyet első alkalommal a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának, valamint a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárnak ítélt oda a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

A kitüntetést Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Hammerstein Judit államtitkár-helyettes adta át november 3-án a Budapesten rendezett ünnepségen, amelyen Páles Zsolt tudományos rektorhelyettes és Virágos Márta főigazgató is jelen volt.

"A most kitüntetett két intézményről kijelenthetjük, hogy a legkorszerűbb informatikai eszközökkel, a legigényesebb szolgáltatási formákkal biztosítják a hozzáférést gyűjteményükhöz és mindahhoz az információhoz, ami a gyűjteményre építve biztosítható. És mivel ezek a szolgáltatások bárki számára hozzáférhetők, jelentős teret nyitnak az esélyegyenlőség biztosítására is" - mondta Hammerstein Judit a pályázat eredményének ismertetésekor.

Szőcs Géza az elismerés átadásakor hangsúlyozta: "Ezek az intézmények biztosítják számunkra és a jövő nemzedékei számára a kulturális örökség megőrzését és az emlékezés lehetőségét. Nagy örömmel adom át az első Minősített Könyvtár címeket és remélem, hogy a jövőben évről évre még több könyvtár teljesíti azokat a feltételeket, amelyek alapján ezt a címet adományozhatjuk."

A Minősített Könyvtár címet a kultúráért felelős miniszter egy 2010 márciusában hatályba lépett rendelet alapján adományozza, amelyre a könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek pályázati felhívás útján jelentkezhettek. A beérkezett pályázatokat a Könyvtári Minőségügyi Bizottság bírálta el a benyújtott dokumentáció és helyszíni szemle alapján.

A Minősített Könyvtár címet elnyerő intézmények díszoklevelet kapnak és a cím használatára 5 évig jogosultak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!