Ha esetleg hiányolta volna, itt a kávéba keverhető brokkolipor
![kávé](https://cdn.origo.hu/2023/12/X5GTZ6R0JCQjeNBJ4AMC2DAzNnds4xZeQ2UPG91B5tU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmODJiN2NjZjdmMzQ0NWY4ZTdlN2JkMDZjZmIwYjk1.webp)
A CSIRO tudományos kutatóintézet tudósai a port a bolti árusításhoz nem elég szép, de jó minőségű brokkoliból készítették, amely egyébként csak kárba ment volna.
Egy melbourne-i kávézóban próbaképpen már be is vezették a brokkolis lattét, bár a visszajelzések vegyesek. Két kávéskanálnyi brokkolipor egy adag brokkolinak felel meg, a rostok mellett B6-vitamint, E-vitamit és mangánt is tartalmaz.
A kivonat azért is előnyös, mert az ausztrálok étrendjében kevés az egészséges zöldségféle - mondta el John Lloyd, a termék fejlesztésében közreműködő Hort Innovation cég vezetője.
A kutatások szerint az átlag ausztrál nem fogyasztja el a naponta ajánlott zöldségmennyiséget, a brokkoliból készült por ezt pótolhatja"
- fűzte hozzá.
A száz százalékos brokkolipor egész brokkoliból készül, olyan eljárással, amellyel megőrzik a friss zöldség természetes színét, aromáját és tápértékét. Mary Ann Augustin, a CSIRO vezető kutatója emlékeztetett arra, hogy a brokkoli fehérjében és rostokban gazdag, bioaktív fitokémiai összetevői miatt ideális alapanyag egy porított termékhez, amellyel a termelők növelhetik piaci kínálatukat.
(MTI)