A régióban terjeszkedne a Wizz Air

Vágólapra másolva!
Teljeséggel alaptalannak nevezte a Wizz Air szóvivője azt, a vezető londoni repülési szaklapban megjelent értesülést, miszerint a legnagyobb hazai fapados cég oroszországi leányvállalatot alapítana. A cég ugyanakkor továbbra is elősdleges fontosságúnak tartja a kelet-európai piacot.
Vágólapra másolva!

A globális polgári repülési szektor híreire és elemzéseire szakosodott Airliner World havi magazin már megjelent februári kiadásának értesülése szerint a Wizz Air még az idén életre hívja oroszországi részlegét, válaszként az Európa többi térségében végbement legutóbbi drámai terjeszkedésekre.

A szaklap forrásmegjelölés nélküli írása szerint a 2004-ben alakult légitársaság erőteljes hálózatot épített ki Közép- és Kelet-Európában, és most felmerült, hogy az orosz piacra is betörne. A terjeszkedést az Alpha Group nevű orosz pénzügyi holdingcég irányítaná, amelyről úgy tudni, hogy csekély részesedésre tett szert a Wizz Airben, áll a londoni szakfolyóirat cikkében.

Az orosz csoport az Airliner World szerint korábban részese volt egy oroszországi diszkont légitársaság létrehozási tervének, a Texas Pacific Group befektetési csoport leányvállalatával közösen, de ez a kezdeményezés elhalt, áll a folyóiratban.

A lap tudni véli, hogy a Wizz Air oroszországi érdekeltsége a moszkvai Domogyedovo repülőtérről üzemelne, jóllehet az indulási menetrend és a hálózat egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, hogy az új oroszországi vállalkozás a Wizz márkanév alatt, vagy új vállalati azonosítóval működik-e majd.

Kázmér Natasa, a Wizz Air szóvivője az [origo]-nak cáfolta és teljességgel alaptalannak nevezte a brit folyóirat értesülését. A szóvivő elmondta, hogy a társaság továbbra is a régióban képzeli el a terjeszkedést, amit elsősorban az útvonalhálózat bővítésével képzelnek el. Ezt szolgálja a Wizz Air 44 új repülőgépre szóló megrendelése is - tette hozzá Kázmér Natasa.

A szóvivő elmondta, hogy a kelet-európai terjeszkedés egyik legfőbb gátjai az országok közötti kétoldalú légügyi egyezmények, amelyeket - Európa nyugati felével szemben - a mai napig szigorúan betartanak, s ezek szabályozzák, hogy egy adott országba mely légitársaság, milyen városokba, hány repülőgéppel közlekedhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!